Nova víctima mortal a les platges Catalanes: un home de 72 anys ha mort ofegat a la platja de l'Escala aquest dissabte.

Mor un home de 72 anys a la platja de Riells de l'Escala

Un home de 72 anys ha mort aquest dissabte a la tarda a la platja de Riells de l'Escala (Alt Empordà). Segons ha informat Protecció Civil, els serveis d'emergències han rebut a les 18.10 hores l'avís que els socorristes de la platja l'havien tret de l'aigua perquè s'estava ofegant i s'han activat dues unitats terrestres i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques i efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil.

Han mort 14 persones a les platges catalanes aquest estiu

El SEM ha seguit amb les maniobres de reanimació que havien començat els socorristes, però no han pogut salvar la vida de la víctima, de nacionalitat francesa. A la platja hi havia la bandera verda i el mort és la catorzena víctima mortal en platges catalanes des que va començar la campanya d'estiu.

Un home mor a la platja de la Llosa de Cambrils

Malauradament, no és la primera vegada que mor una persona a la costa catalana aquest estiu i, de fet, fa menys d'una setmana, es va viure una situació molt similar a Cambrils (Baix Camp): un home de 78 anys va morir ofegat a la platja de la Llosa. L'home es va començar a queixar d'un fort dolor al pit mentre estava a l'aigua i, de cop, va perdre la consciència i, malgrat els esforços del servei de socorrisme i dels sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), no van poder fer res per salvar-li la vida.

Ambulancia SEM / Carles Palacio

Un home de 72 anys mor ofegat a la platja de Riells de l'Escala (Alt Empordà) aquest dissabte / Carles Palacio

Un altre home mor a la platja d'Empuriabrava

Fa un mes, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), un altre francès d'edat similar també va morir en les mateixes circumstàncies: la víctima estava a la platja d'Empuriabrava, es va començar a trobar malament i va caure inconscient a l'aigua. 

Immediatament, el servei de socorrisme el va començar a reanimar fins a l'arribada del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Dues unitats terrestres i un helicòpter es van desplaçar fins al lloc dels fets i van continuar amb les maniobres de reanimació, que finalment no van donar resultat.

Un home mor a la platja de Roses

Un altre home de 72 anys i de nacionalitat espanyola també va morir, el 10 de juliol, en les mateixes circumstàncies. En aquest cas, a la platja de Santa Margarida de Roses (Alt Empordà).

No van poder fer res per salvar-li la vida

L’avís al telèfon d’emergències 112 va rebre una trucada on informaven que havien tret de l’aigua un home i que es trobava inconscient a la sorra. Immediatament va arribar al lloc el servei de socorrisme, que  el va reanimar fins a l’arribada del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) que, malgrat els intents per reanimar-lo, no van poder fer res per salvar-li la vida.