Mohamed Regrag, l'home de 42 anys de nacionalitat marroquina que el 29 d'abril del 2019 va degollar un home a la rambla de Figueres és culpable d'assassinat i serà condemnat a setze anys de presó després de l'acord entre la Fiscalia, l'acusació particular i la seva defensa. Segons ha dictaminat el jurat popular, una setmana abans de perpetrar el crim l'ara condemnat havia decidit matar "un català i de Figueres" per "venjança" perquè els serveis socials de la ciutat no li facilitaven un pis.

Volia matar un "un català i de Figueres" a l'atzar

Feia uns cinc dies que vivia al carrer i va decidir executar un català a l'atzar. Li va tocar a Juan Fornieles, un home que estava assegut a la rambla de Figueres, juntament amb dos amics seus, prenent la fresca. Li va tallar el coll amb un ganivet que havia comprat el dia abans en una botiga de Figueres i després es va deixar detenir pels Mossos d'Esquadra. Abans d'atacar a Fornieles també ho va intentar amb una dona que anava acompanyada de la seva filla, a la zona del centre de la ciutat.

També s'ha arribat a un acord per expulsar-lo de l'Estat quan hagi complert la condemna pel seu perill. Cal recordar que si bé va estalviar-se la presó per alteració mental, l'any 2018 ja va ser condemnat per haver matat, l'any 2016, a ganivetades la llogatera del pis on vivia, també a la capital de l'Alt Empordà.

Mohamed Regrag - Crim Figueres / ACN

Mohamed Regrad, l'home condemnat per l'assassinat de Juan Fornieles a Figueres / ACN

El jurat popular ha declarat provat per unanimitat que cap a dos quarts de nou del vespre del 29 d'abril del 2019 Mohamed Regrad va atacar la víctima amb un ganivet i li va assestar una ganivetada al coll sense que tingués cap possibilitat de defensar-se. Tot i que ell assegurava que havia tingut al·lucinacions, el jurat popular no s'ha hagut de pronunciar sobre la capacitat psíquica de l'autor confés. 

Després de la declaració al judici de fins a set perits psiquiàtrics que van descartar que en el moment dels fets Regrad tingués les capacitats afectades o anul·lades per un trastorn mental, la defensa va retirar la petició de l'eximent d'alteració mental.

Expulsió del país després de la condemna

Les acusacions sol·liciten que, un cop complerta la condemna, l'expulsin del país perquè consideren que representa una "amenaça greu per a l'ordre i la seguretat pública". "Que el primer peu que posi al carrer, sigui per anar a agafar un avió per retornar-lo al seu país d'origen", ha demanat el fiscal Enrique Barata, en unes declaracions que recull l'ACN. La defensa s'hi oposa perquè considera l'expulsió "desproporcionada". El lletrat al·lega que Regrad va arribar al país amb deu anys i que té arrelament.