Un home de nacionalitat anglesa, que es trobava allotjat en un hotel de Calella, ha estat detingut com a presumpte autor d'una violació a una de menor d'edat de 14 anys. La jove, també de nacionalitat anglesa, estava allotjada al mateix establiment que el detingut.

Els fets van passar la passada nit, segons la indiquen els companys de Catalunya Informació. La violació s'hauria produït en una de les habitacions de l'hotel en el qual s'allotjaven la víctima, la seva família i l'agressor sexual.

La víctima ha estat traslladada a l'Hospital Sant Jaume de Calella per sotmetre-la a un reconeixement mèdic. Després de conèixer-se els fets i detenir el presumpte violador, els Mossos d'Esquadra han començat a investigar aquest terrible succés.

En el moment de l'agressió, presumptament, hi havia unes altres dues persones a l'habitació, tots ells homes, però únicament ha estat detingut un d'ells.

En aquesta època de l'any molts turistes de la resta d'Europa van a aquest municipi, conegut per les seves platges, el seu bon clima, les seves botigues i el seu ambient relaxat.

Condemnat a 13 anys de presó per abusar d'un jove discapacitat

L'Audiència Provincial de Zamora ha condemnat a un home a 13 anys i 8 mesos de presó per agredir sexualment un jove amb una discapacitat psíquica i física del 100% que va abordar als voltants d'un bar per obligar-lo a tenir relacions sexuals en un pavelló esportiu de la ciutat.

La sentència, contra la qual cap recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, fixa a més una indemnització de 10.000 euros per a la víctima i imposa a l'acusat vuit anys de llibertat vigilada una vegada complerta la condemna de presó, segons la decisió judicial a què ha tingut accés Efe.

El tribunal provincial de Zamora basa la condemna en les proves biològiques obtingudes després del succés, que estableixen, amb una probabilitat d'error menor d'un entre tres mil, que hi havia restes de l'ADN de l'acusat o d'un ascendent patern en un preservatiu recollit per la policia al lloc de la violació. Aquest preservatiu coincidia en marca, lot i data de caducitat amb què van trobar l'acusat quan va ser detingut.

El tribunal va donar veracitat al testimoni de la víctima

A més, el tribunal dona veracitat al testimoni de la víctima, en indicar que ha ofert un testimoni consistent i mantingut en el temps, en el qual relata que l'acusat l'havia amenaçat amb una navalla perquè l'acompanyés al lloc i accedís a consumar l'agressió sexual.

De la mateixa manera, en el judici van declarar testimonis que van veure com l'acusat se n'anava amb el jove i més de mitja hora després la víctima tornava a un establiment hoteler que freqüentava "descurat, tot tacat i molt nerviós". En aquest bar va intentar explicar el que li havia passat i també va informar la seva mare per WhatsApp del succés en indicar-li que li havia tocat "fer una porcada" i que no volia "embolics".

L'acusat va afirmar en la vista oral, que es va celebrar a porta tancada el passat 29 de març, que únicament havia acompanyat el jove a creuar la carretera pels seus problemes de mobilitat, però que no havia anat a la part del darrere del pavelló esportiu, testimoni que queda desvirtuat pel declarat per la víctima i les evidències recollides per la Policia Nacional al lloc dels fets.

La violació va tenir lloc cap a les dues del migdia del 5 de desembre de 2019 quan, segons el relat de fets provats que estableix la sentència, l'acusat va abordar el jove discapacitat quan fumava a les portes de l'establiment hoteler i el va intimidar amb una navalla. Una vegada en la posterior del pavelló esportiu, l'acusat va consumar l'agressió sexual.