César, l'home de 37 anys i de nacionalitat espanyola que els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns al vespre acusat d'haver ruixat amb gasolina i haver calat foc a la seva parella, la Pilar, en una casa de la Bisbal del Penedès, nega els fets i manté que la dona es va intentar suïcidar. La dona va morir per culpa de les ferides a la Vall d'Hebron, a Barcelona.

Presó provisional i sense fiança

Aquest dijous ha passat a disposició judicial al Vendrell i davant del jutge ha mantingut la seva versió, la mateixa que va donar quan va trucar al 112 per demanar ajuda.

La versió no lliga amb les proves i el jutge no se l'ha cregut: n'ha ordenat la presó provisional sense fiança. Després de tres nits dormint a la comissaria del Vendrell, avui ingressarà a la presó de Mas d'Enric, a Tarragona.

Crim Bisbal del Penedès - ACN

Imatge de l'exterior de la casa de la urbanització Can Gordei on residia la parella / ACN

La versió de l'home, incoherent

Els investigadors dels Mossos, però, descarten aquesta versió i creuen que és incoherent amb els indicis que van trobar en la inspecció ocular de la casa, després de ser detingut l'home. La garrafa de benzina es va localitzar molt lluny de l'habitació on ell li hauria calat foc i l'encenedor, que ell sosté que va llançar per la zona, no ha aparegut.

El César, que si bé té antecedents per violència domèstica no tenia cap denúncia de la víctima, afirma que ell tot just va ser a temps de prendre-li la garrafa i un encenedor de les mans a la dona.

"Ha estat ell!"

Els vestigis recollits pels agents del grup d'homicidis de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra demostren, per la policia, que va ser ell qui va atacar la dona amb gasolina i la va encendre amb un encenedor.

La declaració que va fer la dona abans que l'evacuessin a l'hospital en estat crític a la Vall d'Hebron també és clau. La dona va explicar als Mossos que havia estat ell qui l'havia atacat. L'home va ser traslladat a l'hospital del Vendrell, amb ferides lleus al braç. L'avís al 112 és de les cinc de la tarda i al voltant de les set del vespre ja va quedar oficialment detingut i sota custòdia policial.

La versió que ha donat davant del jutge de violència sobre la dona del Vendrell és la mateixa que ha donat durant els interrogatoris a la comissaria.