Un home de 60 anys cala foc al seu matalàs per provocar un incendi a casa seva i llevar-se la vida i la de la seva mare de 84 anys a Les Palmes de Gran Canària.

Cala foc a casa seva per suïcidar-se a Les Palmes de Gran Canària

La tarda d'aquest dimarts els serveis d'emergències canaris van rebre diverses trucades que alertaven de l'incendi en un immoble de la capital, al carrer 22 de Mayo de 1986.

Es van activar diverses dotacions dels bombers de Les Palmes, que van aconseguir extingir el foc i treure de la casa un home de 60 anys i una àvia de 84 anys, que va patir una forta intoxicació per inhalació de fum.

La Policia Nacional també va acudir al lloc dels fets, al barri La Isleta de la capital, on l'home va confessar espontàniament als agents que havia estat ell qui havia provocat l'incendi calant foc a un matalàs amb la intenció de suïcidar-se i matar la seva mare.

La mare de 84 anys era a dins: intoxicada

Després d'aquestes declaracions va quedar detingut acusat de temptativa d'homicidi, mentre l'anciana va ser traslladada d'urgència a l'Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrín.

Hospital Canarias / Wikimedia

La dona va ser traslladada a l'Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrín per una forta intoxicació de fum / Wikimedia

Instants més tard es va poder localitzar la germana del suïcida i filla de l'àvia intoxicada, que va explicar que no era la primera vegada que es donaven episodis similars i que anteriorment havia amenaçat de calar foc a la casa on vivien mare i fill.

Un cop instruït el corresponent atestat policial, el detingut, de 60 anys, serà posat a disposició de l'autoritat judicial competent i s'analitzaran les causes de les seves intencions suïcides i la seva salut mental.