Un nou motorista ha mort en un accident de trànsit a les carreteres catalanes. Els fets han passat aquest dijous a la nit a la carretera A-2, al terme municipal de Bellpuig, a l'Urgell. Segons les primeres informacions, un conductor que anava begut i que va donar positiu en cocaïna va impactar per darrere contra un motorista i va escapar del lloc dels fets.

Per causes que encara s'estan investigant, un turisme ha xocat contra una motocicleta. A conseqüència de l'accident, han traslladat el conductor de la motocicleta a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El mateix hospital ha confirmat aquesta matinada la mort del motorista. Es tracta d'un home de 58 anys, J.M.M., veí de Lleida.

Es va escapar i va ser detingut a pocs quilòmetres

El conductor no es va aturar i va seguir en la seva ruta, fins que va poder ser interceptat a pocs quilòmetres quan el seu turisme, per culpa de l'accident, es va avariar. Practicades les corresponents proves d'alcoholèmia i drogo test, ha donat un resultat positiu de 0,85 mg/l en aire expirat i reactiu positiu en cocaïna, segons han explicat els Mossos d'Esquadra.

L'home va quedar detingut. Es tracta d'un veí del Ejido, al sud d'Espanya, de nacionalitat marroquina i de 36 anys. Aquesta nit l'ha passat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida i està previst que durant el matí sigui interrogat i després serà entregat al jutge de guàrdia, que és qui n'haurà de decidir la seva situació personal, si entra o no a presó.

La detenció els Mossos l'han fet per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues, per homicidi per imprudència greu i per omissió de socors.

Amb aquesta víctima, són 79 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons les dades provisionals del Servei Català de Trànsit.

El conductor del camió de la Jonquera, a presó

Un fet semblant es va registrar aquest diumenge a la Jonquera, a la Girona. Un compatriota de l'home detingut avui, de 39 anys, també begut, va atropellar mortalment el conductor d'un camió amb qui s'havia enfrontat per una maniobra. Lluny d'aturar-se, va seguir la seva ruta, contra direcció, i provocant un accident on van resultar ferides diverses persones.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir, va donar positiu per alcohol i el jutge de guàrdia de Figueres en va ordenar el seu ingrés a presó. En concret, l'home va dir que va prendre tres quintos de cervesa i cinc llaunes més de mig litre cadascuna. Segons recull la interlocutòria de presó, el camioner també va declarar que "mai li ha passat res per beure" durant els descansos, i ha assenyalat "expressament" que diumenge a la tarda es trobava "en condicions òptimes" per conduir.