Un home de 51 anys s'enfronta a una petició de 26 anys de presó per maltractar, amenaçar i violar la seva mare, una dona de 72 anys a Sant Sebastià (Guipúscoa).

Amenaça, pega i viola la seva mare a Sant Sebastià

Tot va començar entre el març i l'abril del 2018 quan l'home la va començar a amenaçar-la de mort en algunes discussions habituals entre ells: "Filla de puta, a veure si et mors, pixaré a la teva pròpia tomba", eren algunes de les frases que deia, presumptament, a la seva mare mentre l'amenaçava que la mataria a ella i al seu gos.

Violencia / Archivo

Demanen 26 anys de presó per un home de 51 anys acusat de violar, amenaçar i pegar la seva mare, una dona de 72 anys a Sant Sebastià (Guipúscoa) / Arxiu

De fet, l'abril del 2018, l'home de 51 anys li hauria pegat cops de puny a la cara, al pit i al cap mentre ella li deia que parés, que la mataria i, ell li contestava: "Això és el que vull, que et moris". L'acusat té un trastorn psicològic per una addicció a la cocaïna i, presumptament, un dia la va violar i altres dues vegades ho va intentar, però no ho va aconseguir a causa de la gran resistència que va posar la seva mare.

Dues agressions sexuals a l'àvia de 72 anys

El fill de la víctima, va estar quatre mesos ingressat a presó perquè, després dels fets, va trucar a comissaria i va dir als agents que mataria la seva mare, la qual cosa va obligar als policies de l'Ertzaintza a desplaçar-se fins al seu domicili per garantir la seva seguretat. 

Però això no acaba aquí: l'home de 51 anys hauria agredit sexualment dues vegades la seva pròpia mare quan aquesta el va acollir a casa seva "per pena" quan va sortir de la presó. A més, ha incomplert dues vegades l'ordre de protecció que tenia cap a la seva mare: una primera vegada per la trucada a comissaria dient que la mataria i, la segona, l'agost del 2020, quan es va creuar amb ella pel carrer i se la va quedar mirant.

Demanen 26 anys de presó per l'acusat

Des de la Fiscalia de Guipúscoa, al gener d'aquest any han demanat que l'acusat sigui ingressat a presó provisional immediatament fins que se celebri el judici, ja que la seva mare té molta por a sortir al carrer i pensen que l'acusat es podria fugar. No obstant això, l'Audiència de Guipúscoa ha decidit no adoptar aquesta mesura i substituir-la per una polsera de control telemàtic que, finalment, no ha estat possible executar.

Així doncs, tot i les amenaces de mort cap a la mare i els fets exposats, el seu fill encara no està a la presó: només té la prohibició de comunicar-se i apropar-se a la víctima fins que se celebri el judici i Fiscalia demana 26 anys de presó pels fets.