El món ha canviat molt des de 1995, internet ara forma part de la vida quotidiana de milions de persones i és molt complicat imaginar-nos la nostra vida sense ell. Les filtracions i fotos de famosos ara són una cosa relativament habitual, però en aquella època eren els paparazzis els que havien d'aconseguir les imatges que tothom volia veure.

El 1995 la parella formada per l'actriu i model Pamela Anderson i el músic Tommy Lee, bateria de Mötley Crüe va decidir gravar-se mantenint relacions íntimes a la seva lluna de mel. Aquest vídeo va estar guardat durant molt temps fins que, per una sèrie de circumstàncies, es va filtrar i es va convertir en el primer clip viral de la història d'internet. La nova sèrie de Disney+ 'Pam & Tommy' tracta sobre aquest moment històric.

El vídeo que va canviar tot era realment íntim i va ser gravat per la mateixa parella amb el consentiment d'ambdós. Era una cinta que durava gairebé una hora i que, amb el pas dels anys, han pogut veure milions de persones encara que hagin passat més de 25 anys.

La nova sèrie de Disney+

La producció es va fer originalment per a la plataforma Hulu. Encara que aquesta setmana s'ha estrenat de manera simultània també en Star+ i Disney+. Els papers de Pamela Anderson i Tommy Lee han estat interpretats pels actors Lily James i Sebastian Stan.

La caracterització d'ambdós ha estat molt ben valorada per l'audiència que ha destacat la feina dels intèrprets i maquilladors, ja que s'assemblen molt als personatges originals. Diverses persones han afalagat molt els primers episodis, ja que són molt entretinguts.

Què va passar amb el vídeo?

El clip de 54 minuts va ser gravat durant la lluna de mel de la parella el 1995. Ambdós van decidir fer-ho i després van acordar guardar-lo en una caixa forta per sempre. Mai no va ser desig de cap dels dos que es filtrés ni que ningú més que ells ho veiés. Tot i això, tot va sortir malament per a Lee i Anderson. Ambdós eren personatges extremadament populars i no volien ser notícia per motius externs a la seva tasca professional.

Les primeres filtracions van ser fotos explícites de Pamela Anderson, van ser publicades per la revista Penthouse en les seves edicions francesa i neerlandesa. El que no sabia la popular actriu és que això era només el principi. Poc després va sortir a la llum el vídeo que ambdós havien gravat davant de la sorpresa d'ambdós.

Pamela EP

Pamela Anderson / Europa Press

La parella va decidir treballar a descobrir qui havia pogut ser i com s'havia pogut filtrar si la cinta havia estat guardada a la caixa forta que estava ubicada al dormitori de la casa que compartien Lee i Anderson.

Els principals sospitosos eren dues persones: Rand Gauthier i Troy Tompkins, que havien treballat moltes hores a la casa de la parella. Havien estat els encarregats de treballar a diverses obres i no havien acabat la seva relació laboral amb Lee i Anderson en bones condicions, ja que afirmaven que els devien diners per la seva feina. De fet, es diu que quan van tornar a l'habitatge dels famosos el mateix Tommy Lee els va dir que marxessin de la seva propietat mentre els apuntava amb una arma.

Com van robar la cinta?

Rand Gauthier va parlar per a la revista Rolling Stone fa anys sobre com va planejar i va executar el robatori. Ell coneixia la distribució de la casa i va decidir colar-se a l'habitatge entrant pel jardí mentre portava a la seva esquena una manta, per a similar que era el gos. Abans d'això va desactivar les càmeres de seguretat, encara que no explica els detalls d'aquest pas.

Portava un carretó per portar-se un objecte pesat, l'objectiu de Gauthier estava clar, la caixa forta de l'habitació de la parella. Va aconseguir emportar-se-la i després de comprovar el que hi havia a la cinta la va portar a una productora pornogràfica en la qual havia treballat. Va aconseguir vendre la cinta i treure-li moltes còpies. Després, es va filtrar a través d'internet, sent un dels primers clips virals de la història. Els encarregats de la distribució van ser la Internet Entertainment Group.