Un helicòpter s'ha estavellat aquest divendres al matí, cap a les 10.20 hores, en plena carretera de circumval·lació M-40 de Madrid per causes que encara es desconeixen. L'aeronau, de color groc amb matrícula F-HPUX, ha caigut a prop d'on s'està celebrant la fira European Rotors aquests dies. Hi ha tres persones ferides en l'accident, encara que les primeres informacions apunten que no serien de caràcter greu. L'aeronau ha impactat contra la mitjana i no ha caigut sobre cap vehicle que circulés per la via.

L'accident ha tingut lloc en la mitjana de la M-40 en el quilòmetre 5,5 a l'altura del Camp de les Nacions, pròxim a IFEMA, on aquests dies s'ha celebrat la fira d'aviació European Rotors, una de les més important del sector i de les més grans d'Europa. Fins al lloc s'han desplaçat diverses dotacions de bombers de l'Ajuntament de Madrid i el Samur-Protecció Civil. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha tallat un carril a cada sentit de la M-40 per facilitar les tasques dels serveis d'emergències i de retirada de l'aparell, però no ha interromput la circulació en aquesta via que, tanmateix, ha estat complicada.

 

Tres ferits lleus a l'accident de l'helicòpter

L'impacte de l'helicòpter contra la via encara no s'ha revelat i l'equip Pegaso dedicat a la seguretat en l'espai aeri de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid s'ha fet càrrec de la investigació de l'incident. En qualsevol cas, els tres ferits en l'accident eren els dos ocupants de l'aeronau i un tercer que circulava amb cotxe i ha patit talls molt lleus amb els vidres que han sortit disparats.

En relació amb els ferits a l'aeronau, segons fonts d'Emergències Madrid, un d'ells ha sortit a peu i l'altre ha estat rescatat pels bombers de l'Ajuntament de Madrid. Els facultatius sanitaris han assistit a ambdós i els han traslladat a l'hospital, un amb un traumatisme cranioencefàlic lleu i l'altre amb una possible fractura al fèmur.