L'alcohol és molt perillós si es combina amb el volant. Aquest cap de setmana un matrimoni de nacionalitat francesa que s'havien instal·lat a Roses, a l'Alt Empordà, per passar la seva jubilació, va morir atropellat per un cotxe a la ronda Ferran Cufí –coneguda com la ronda de circumval·lació.

Un matrimoni atropellat per un obrer begut

Al voltant de les tres de la tarda la parella, de 63 anys l'home i 67 la dona, va creuar un dels pas de vianants i un cotxe fora de control els va atropellar. La dona va morir a l'acte i el marit va morir al cap de poca estona. Tot i els esforços dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), es va poder fer per salvar la vida del jubilat gal.

La parella va creuar quan el cotxe que circulava pel primer carril es va aturar per deixar-los passar. Pel segon carril, però, un altre cotxe no va frenar, no els va veure, i els va atropellar mortalment. L'home va quedar detingut. En la prova d'alcoholèmia que la Policia Local de Roses va fer al conductor al mateix lloc dels fets va donar 0,63 mg/l en la prova final, tal com ha avançat El Punt Avui.

Anava borratxo i no va veure la parella

El conductor és Hakem Azouz, de 40 anys i veí de Figueres. Segons va explicar ell mateix a la policia, i tal com també recull el diari citat, al matí havia treballat en una obra en aquest municipi de l'Empordà i després havia anat amb els seus companys a fer un esmorzar-dinar que van regar amb cerveses. D'aquí el resultat positiu en la prova que li van fer els agents de la Policia Local.

L'home també ha assegurat que no va veure a la parella. Azouz va quedar arrestat i passarà a disposició judicial aquest dilluns, després que els investigadors hagin pogut acabar les diligències del fatal accident.

Caldrà veure quin delicte imputen contra l'home, detingut pel doble homicidi, per imprudència, de la parella de jubilats francesos. Hakem Azouz no té antecedents. El jutge haurà de decidir la seva situació personal, és a dir, si entra a presó o queda en llibertat a l'espera de judici.

ACTUALITZACIÓ (12.00h): Aquest dilluns el jutjat de guàrdia de Figueres ha ordenat la seva llibertat amb càrrecs, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

La magistrada ha ordenat compareixences setmanals al jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori espanyola, retirada del carnet de conduir i prohibició de conducció de vehicles. La causa està oberta per dos delictes d’homicidi imprudent i un delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol. L’acusat s’ha acollit al seu dret a no declarar, segons fonts judicials.