Els agents de la Policia Nacional han detingut 11 persones a Barcelona per, presumptament, formar part d'una xarxa de blanqueig de capital que va estafar 1.605.179 euros a la Fiorentina, equip que juga en la Sèrie A italiana, la màxima categoria del futbol nacional al país transalpí.

Van aconseguir desviar fons dels drets de retransmissió dels partits de l'equip de Florència. La Policia Nacional ha emès un comunicat aquest divendres en el qual han informat sobre les detencions i sobre la trama delictiva en què van participar aquests hackers.

Els hackers, que van ser detinguts a finals d'aquest mes de febrer passat, van aconseguir infiltrar-se en el sistema de comunicacions del club italià per fer-se passar per directius de la Fiorentina i, d'aquesta manera, van desviar part dels ingressos que rebia el club de Florència pels seus drets de televisió.

Els 11 detinguts per aquesta estafa i el seu modus operandi

En total s'han detingut 11 persones, nou d'elles a la ciutat de Barcelona, una altra a Badalona i una més a Terrassa. El sistema que utilitzaven era el conegut en l'àmbit de les estafes informàtiques com 'Man in the middle' en ell, aconsegueixen interceptar un canal en el qual es comunica l'entitat esportiva amb una altra per conèixer més dades sobre les transaccions i tractes que tenen. Després suplantaven la identitat d'un d'ells per desviar diners per al seu propi benefici.

Van aconseguir contactar amb els encarregats de repartir els ingressos per drets televisius dels partits de la Sèrie A i la Coppa d'Itàlia, fent-se passar per directius del club viola per després interceptar els diners del pagament i portar-lo a comptes bancaris propis.

Fiorentina EP (2)

Álvaro Odriozola / Europa Press

Els estafadors enviaven els diners robats a comptes bancaris d'entitats xineses, la Policia Nacional estima que prop de 540.000 euros van ser transferits d'aquesta manera, la resta dels diners van decidir invertir-lo en criptomonedes, per intentar esborrar el seu rastre i poder generar ingressos passius extra en un futur.

Una llarga investigació

La Policia Nacional porta treballant en aquest cas des de 2018, quan el club italià va alertar els agents que algú s'havia infiltrat en el seu sistema de comunicacions. Després d'uns quatre anys han aconseguit detenir la presumpta banda culpable dels delictes. Malgrat això, han descobert que el capitost de l'organització havia mort uns dies abans de les detencions.

La Fiorentina, un equip històric

L'equip italià de la ciutat de Florència, és un dels més importants de la història del futbol a Itàlia. Va ser fundat el 1926 i s'ha consagrat com un dels més guanyadors dels últims anys. Malgrat això, els seus èxits més rellevants van arribar fa ja diverses dècades.

Ha estat campió d'Itàlia dues vegades, una en la temporada 1955/1956 i una altra en la 1968/1969. Els seus èxits més importants han arribat en la Coppa d'Itàlia, que ha guanyat sis vegades, aixecant el títol per última vegada a la campanya 2000/2001. També ha arribat a ser finalista de la Copa d'Europa (actual Champions League) durant els primers anys que es va jugar la competició, concretament perdent la final de 1957 contra el Reial Madrid en el Santiago Bernabéu.