Les autoritats de Texas, als Estats Units, on el cap de setmana passat una estampida humana en el concert del cantant Travis Scott va acabar amb vuit persones mortes, han donat nous detalls dels fets.

Nous detalls de l'incident mortal en el concert de Travis Scott

La policia ha informat aquesta setmana que darrere de l'allau mortal hi podria haver un assumpte de drogues. I és que s'estan investigant diverses injeccions a traïció a persones del públic, en una evolució de la tendència de ficar droga a la beguda a les persones desprevingudes en discoteques i festes.

Travis Scott / Wikimedia Commons

Així ho ha informat el cap de policia de Houston, Troy Finner, en una conferència de premsa, en la que ha assegurat que un guàrdia de seguretat que treballava en el festival intentava agafar o immobilitzar algú durant la baralla quan va sentir una punxada al coll abans de perdre el coneixement.

El personal mèdic que va socórrer l'home també va detectar una marca a la seva pell que coincidia amb la declaració, informava Fox News.

Injecció al coll a un guàrdia de seguretat d'Astroworld

El que encara és una incògnita és la substància que se li va injectar a l'empleat del festival Astroworld, en el marc del qual cantava Scott.

L'única pista que es té sobre això és que els sanitaris li van administrar Narcan, un medicament que s'utilitza per reanimar les persones amb sobredosi d'opioides.

Finner també ha parlat en la roda de premsa que "hi ha moltes narratives" sobre això, però va confirmar que el medicament se li va haver d'administrar a diverses persones assistents al festival i víctimes de l'allau.

Vuit morts d'entre 14 i 27 anys

D'altra banda, l'alcalde de Houston, Sylvester Turner, ja ha revelat les edats i alguns detalls de les vuit víctimes mortals del tràgic incident: totes tenien entre 14 i 27 anys -d'ells, dos d'ells en tenien 21 i d'altres dos 23. A més, 25 persones van haver de ser hospitalitzades, inclosos diversos assistents menors de 18 anys.

El drama es va desencadenar divendres a la nit al festival musical Astroworld de Houston, a Texas, als Estats Units. Es tractava d'un dels festivals més esperats d'aquest 2021, ja que l'any passat va haver de ser anul·lat a causa de la pandèmia del coronavirus.

Drake i Travis Scott, demandats per una víctima

En el concert actuaven també altres famosos artistes com Bad Bunny o Drake. Aquest últim ha estat ara demandat juntament amb Travis Scott per haver incitat al caos en el concert, com ja havia fet en altres ocasions.

El bufet d'advocats Texas Thomas J. Henry Law parlava de la demanda aquesta setmana, en la que representen una de les víctimes de la tragèdia, un jove de 23 anys, anomenat Kristian Paredes, que va ser un dels ferits greus del passat 5 de novembre.

Demanda milionària

Al voltant de 50.000 persones estaven entre el públic en el NRG Park de Houston quan la multitud va començar a empènyer cap a l'escenari mentre Scott actuava, provocant escenes caòtiques.

Però al document també s'acusa la superestrella del rap canadenc Drake, que es va unir a l'actuació de Scott, contribuint al pànic per l'allau que va acabar en desgràcia.

"Quan Drake va pujar a l'escenari amb Travis Scott, va ajudar a incitar a la multitud malgrat que sabia de la conducta anterior del cantant", s'acusa en la denúncia, que demana un milió de dòlars de compensació.

Va continuar actuant fins i tot quan la "multitud va quedar fora de control" finalitza. Malgrat els vídeos que van córrer per les xarxes socials, en els quals es veia el cantant sense parar l'actuació mentre diverses persones eren ateses, Scott va declarar després que estava encegat pels focus i va pensar que algú s'havia desmaiat, com havia passat anteriorment en les seves actuacions.