En els darrers dies, el govern d'Àustria ha explicat que en els cinc anys vinents podria arribar una "apagada" elèctrica que deixes tota Europa sense llum durant diverses setmanes. De fet, des del Govern d'aquest país, han difós un vídeo explicant als ciutadans com actuar si arriba aquest dia.

"Sense electricitat, la seguretat del subministrament, el trànsit, la comunicació i la seguretat pública estan amenaçades"

"Sense electricitat, la seguretat del subministrament, el trànsit, la comunicació i la seguretat pública estan amenaçades", explica Karl Nehammer, ministre d'Interior d'Àustria.

Tormenta eléctrica / Piqsels

Algunes famílies espanyoles s'estan preparant per a la improbable situació de què hi hagi una gran apagada elèctrica a Espanya / Piqsels

Quines probabilitats hi ha d'una gran "apagada" a Espanya?

Aquest missatge ha corregut com la pólvora a tot arreu i han saltat totes les alarmes. Realment és possible una gran "apagada" elèctrica de diverses setmanes a Espanya? Tot i que segons els experts és poc probable que passi i que el missatge del govern austríac és sensacionalista, Espanya no està 100% fora de perill davant d'aquest fenomen.

Una dona de Viso del Marqués es prepara davant la possibilitat de l'"apagada"

De fet, hi ha algunes famílies que ja s'han començat a preparar per si hi ha la "gran apagada", com és el cas de l'Alexandra, una dona de 36 anys que viu a Viso del Marqués, un petit poble de Ciudad Real i que fa un mes que està preparant casa seva, on viu amb els seus fills d'11 i 5 anys, per si, finalment, contra tot pronòstic, es viu aquesta "apagada" al país.

"Tenim prou per sobreviure de sis a vuit setmanes. Quan vaig venir a viure aquí vaig maleir no tenir vitroceràmica, però ara estic contentíssima perquè la cuina de butà és més barata u, si hi ha una tallada de llum, jo puc seguir menjant calent. Cal preparar-se per tot el que vingui", explica l'Alejandra a El Confidencial.

"Jo només m'estic preparant per a una possible crisi"

"Quan llegeixes aquesta mena d'informació contradictòria a internet ja no saps en què creure. Si Sánchez diu que no hi haurà cap problema, penses que potser passa el contrari. Jo només m'estic preparant per a una possible crisi", afegeix indignada.

En els darrers dies, ha augmentat considerablement la demanda de bombones de butà. Tot i que la hipòtesi amb què treballen els experts és que ha augmentat per l'arribada del fred, hi ha algunes persones que n'estan comprant per la por a la possible "apagada". "El meu germà té 15 bombones perquè no es fia del que pugui passar i jo tampoc me’n refio", diu un home de Reus (Baix Camp) a El Confidencial