El protagonista d’aquesta notícia i vídeo és el Blu, un dels gossos de la Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra. És un dels cans especialitzats en droga d'aquesta unitat especial de la policia catalana.

De les especialitzacions d'aquesta unitat -persones, diners, explosius i drogues- en Blu és un crac en localitzar aquest tipus de substàncies il·legals, tal com es pot veure al vídeo.

Blu, el gos antidroga protagonista del vídeo

Les imatges estan gravades al pàrquing de la comissaria de Pineda de Mar, al Maresme, i demostren com el gos, amb el seu guia, troba amagats en diversos compartiments del cotxe 54 bosses amb dotze quilos de cabdells de marihuana i quatre quilos d'haixix.

Els fets van arrencar el passat divendres, quan faltaven pocs minuts per les deu del matí, quan agents de Seguretat Ciutadana de la comissaria d'Arenys de Mar van aturar un conductor i la seva parella al carrer de la Cierva de Pineda de Mar. Els agents van tenir indicis que l'home podia traficar amb marihuana i van decidir demanar la col·laboració de la Unitat Canina per escorcollar el cotxe.

Canina - Pineda de Mar

Imatge de l'interior del cotxe, escorcollat pels Mossos a Pineda de Mar / ElCaso.cat

A l'interior s'hi va trobar tota aquesta droga -portava fins i tot un producte per dissimular l'olor d'aquesta droga-, valorada, en el mercat negre, en 92.524 euros.

Llibertat amb càrrecs

El conductor, de 52 anys, nacionalitat espanyola, veí de Pineda de Mar, va quedar detingut per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. L'home va passar dissabte a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Arenys de Mar, qui va decretar la llibertat amb càrrecs.

La cooperativa xinesa de la marihuana catalana

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van desarticular la setmana passada una cooperativa liderada per la màfia xinesa que es dedicava al conreu i tràfic internacional de marihuana.

Venien la droga que conreaven en naus molt professionals i optimitzades a tot Europa. Es van detenir més de 50 persones i gairebé una trentena van entrar a la presó.