Surten a la llum les primeres declaracions de la germana de l'Esther López de la Rosa, la jove de 35 anys desapareguda i morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid). "He sentit una de barbaritats i mentides que no penso passar per alt", explica la dona indignada.

La germana de l'Esther López s'havia mantingut en l'anonimat molt temps, però ara ha declarat públicament què pensa de la investigació de la mort violenta de la jove de Traspinedo i sobre l'Óscar, el principal sospitós del cas.

"He escoltat una de barbaritats i mentides que no penso passar per alt"

"Aquí l'única víctima que hi ha és l'Esther. He escoltat una de barbaritats i mentides que no penso passar per alt. No hem d'oblidar qui és la víctima", explica en un dels múltiples actes que s'han fet en aquest municipi per demanar que s'esclareixin els fets.

"Sabem que no s'escaparà, tot i que es cregui que és més llest que ningú"

Ha aprofitat l'ocasió per dir que confia plenament en la justícia i que està segura que la Guàrdia Civil enxamparà al culpable. "Sabem que no s'escaparà, tot i que es cregui que és més llest que ningú", remarca la germana de l'Esther López de la Rosa.

Investigació oberta per esbrinar les causes de la mort violenta de l'Esther

La Guàrdia Civil continua amb la investigació oberta per esbrinar les causes de la mort violenta de l'Esther, ja que, més de quatre mesos més tard, encara no han trobat qui és el culpable del cas. El principal sospitós és l'Óscar, que va ser l'última persona que la va veure amb vida.

Encuentran el cadáver de Esther López / Claudia Alba
Parla per primera vegada la germana de l'Esther López de la Rosa, la jove de 35 anys que va desaparèixer i que va ser trobada morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) / Arxiu

El principal sospitós del cas està en llibertat sense càrrecs

Hi ha molts indicis que podrien demostrar la seva presumpta autoria, però fa unes setmanes va passar a disposició judicial i la jutgessa instructora el va deixar en llibertat sense càrrecs: considera que, malgrat les mentides i contradiccions, aquests indicis no són prou sòlids per a prendre mesures cautelars contra ell.

Guardia Civil No Pasar / Europa Press
La Guàrdia Civil investiga les causes de la mort violenta de l'Esther López de la Rosa: van trobar el seu cos en una cuneta de la carretera de Traspinedo, a prop d'on va ser vista per última vegada / Europa Press

A l'espera de saber els resultats de les proves d'ADN de casa l'Óscar, el principal sospitós

Els agents de l'Institut Armat van estar diversos dies escorcollant casa seva i van agafar diferents mostres d'ADN, que, actualment, estan sent analitzades per veure si troben alguna pista que el pugui incriminar. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.