Ensurt per un incendi que des d'un quart de dotze crema aquest dimarts a la carretera GI-682 entre Lloret de Mar i Tossa de Mar, a la comarca de la Selva, a les comarques de Girona. Per causes que encara s'estan investigant, l'incendi d'una furgoneta al voral d'aquesta carretera de la costa, ha propagat un incendi que ha afectat massa forestal entre els quilòmetres 15 i 16 i que ha cremat set hectàrees.

 

Cases desallotjades a la urbanització Font de Sant Llorenç

Per atacar amb força les flames, els Bombers de la Generalitat han desplegat fins a la zona de l'incendi 32 dotacions terrestres i vuit mitjans aeris (un helicòpter de comandament, un de coordinació, quatre bombarders i quatre avions de vigilància i atac). 

Les flames han afectat la planta superior i el jardí d'una casa, segons han informat els bombers.

Furgoneta Lloret

Imatge de l'inici de l'incendi, al voral de la carretera / Agents Rurals

Els Bombers han pogut desplegar un gran nombre d'efectius per poder evitar que el foc es faci gran, ja que aquest ha estat l'únic incendi actiu important a Catalunya.

La Policia Local de Lloret i els Mossos han desallotjat, per prevenció, els vuit habitatges situats a tres carrers propers de la urbanització Font de Sant Llorenç.

Incendi / Bombers de la Generalitat

Imatge de l'incendi entre Tossa de Mar i Lloret de Mar / Bombers

Carretera tallada entre Lloret i Tossa

Segons han informat els Bombers, el cap de l'incendi, que ha progressat des de la zona de la carretera, ha perdut intensitat després d'una estona.

Això, juntament amb tots els mitjans que s'han activat, han permès controlar les flames cap a dos quarts de cinc de la tarda, deixant un total de set hectàrees i una casa cremades.

El fum es podia veure des de diversos punts d'aquesta zona de la Costa Brava.

Els Mossos d'Esquadra també s'han desplegat a la zona, tal com han explicat, i han tallat la carretera GI-682 entre Lloret i Tossa. Les flames eren a tocar de la carretera i d'aquesta manera també s'ha facilitat el pas dels vehicles d'emergència.

SAbanell Blanes

El fum vist des de la platja de Blanes / Cedida

Més incendis per tot Catalunya

Els Bombers de la Generalitat també estan treballant en dos incendis més en marxa aquest matí a Catalunya.

A Tiana, al Maresme, cinc dotacions treballen en un incendi al camí de can Garra. Ja s'han pogut envoltar les flames. Els Bombers han desplegat un helicòpter, però ja s'ha retirat i s'ha sumat a les tasques d'extinció de l'incendi de Lloret i Tossa. 

De matinada s’ha alertat d’un incendi a Riner (Solsonès), a la zona de la Serra. Segons els Agents Rurals, aquest foc ha estat causat per un llamp. L’avís ha arribat a la una de la matinada. El foc ha començat en una zona agrícola, però ha acabat entrant en zona forestal, on se l’ha pogut aturar. Inicialment, i durant la matinada, hi han treballat 16 dotacions terrestres. Ara remullen tota la zona 13 vehicles.

A la Baronia de Rialb, els Bombers de la Generalitat han extingit a la una un altre incendi de vegetació que s’havia iniciat a la zona de Comiols a les 11.56 h. El dispositiu d’extinció ha estat format per 7 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris (un helicòpter bombarder i un avió de vigilància i atac).

A Barcelona els bombers de la ciutat s'han desplegat per un possible incendi forestal, però finalment s'ha pogut confirmar que es tractava d'una falsa alarma. Catalunya segueix amb risc alt i molt alt d'incendi tot i que de moment, no s'ha registrat cap gran incendi forestal aquesta temporada.

Incendi Castellví de Rosanes  Cedida

Incendi Castellví de Rosanes / Cedida

També a Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat, a tocar de Martorell, s'ha declarat un petit incendi de vegetació cap a un quart de cinc de la tarda, que ha estat atès per 13 dotacions terrestres i 4 Mitjans Aeris dels Bombers de la Generalitat.

🔴🔥 Segueix en directe l'última hora dels incendis forestals a Catalunya