Les festes il·legals s'han convertit en un tema molt polèmic en plena pandèmia del coronavirus. A ElCaso.cat, hem parlat amb un jove que ens ha explicat el pas a pas sobre l'organització d'aquestes festes i com es fan sense que els enxampi la policia.

Festes il·legals en temps de coronavirus

El noi ens ha explicat que per organitzar raves en temps de la Covid-19 es fa a través de xarxes socials. Difonien la informació per WhatsApp, on tenen grups perfectament organitzats per planificar aquests tipus de festes

WhatsApp / Pixabay

Les 'raves' il·legals s'organitzen a través de grups de WhatsApp / Pixabay

No obstant això, no faciliten la ubicació fins hores abans de la celebració per evitar ser enxampats per la policia. "Només diuen l'àrea on es fa la festa: per exemple, àrea Tarragona, àrea Girona o àrea Lleida; a l'àrea de Barcelona no s'acostumen a fer aquestes festes".

Grups de més de 300 persones

Per entrar a aquests grups de WhatsApp cal tenir contactes dins dels mateixos grups. "Abans era més senzill, perquè era a través d'un enllaç, però ara t'ha d'afegir un administrador, perquè així és més segur que no hi entrin agents de la policia secreta".

De fet, cada vegada fan servir menys el WhatsApp i l'estan començant a substituir per grups de Telegram, ja que ho consideren més segur per no ser enxampats per la policia. Els grups poden arribar a ser de més de 300 persones i, segons explica el jove, "sempre parlen els mateixos, la majoria de nosaltres estem d'espectadors".

La "policia secreta", al punt de mira

Una altra persona infiltrada en un d'aquests grups explica que a les persones que no coneixen personalment se'ls dona la ubicació de la festa més tard. "No et puc dir on és la festa fins que no et conegui en persona, potser ets un policia secreta, no seria el primer cop, i com entendràs no informo d'aquestes coses el primer que passa", comenta un usuari del grup de WhatsApp.

"Estan farts de les mesures del coronavirus. No té sentit que el transport públic vagi a petar, però que se'ns prohibeixi fer festes. Les raves són una manera de rebel·lar-se contra el sistema", comenta el raver a qui hem fet l'entrevista.

Rave de Llinars del Vallès / ACN

No faciliten la ubicació de la festa fins poques hores abans de celebrar-se / ACN

Macrofesta de Llinars del Vallès

Finalment, també ha aprofitat l'ocasió per explicar que la macrofesta de Llinars del Vallès s'hauria d'haver gestionat d'una manera molt diferent: "Haurien d'haver obligat a portar mascareta, a mantenir la distància de seguretat o a fer una prova PCR".