El que havia de ser un viatge de final de curs a Salou (Tarragonès) ha acabat amb confinament. Un grup d'alumnes de diversos centres de Navarra s'han contagiat de coronavirus durant la seva estada a la capital de la Costa Daurada i han hagut de ser ingressats, per tal de seguir-ne l'evolució, a Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona.

Festa confinada: vídeos a Instagram i TikTok

Però el que seria un sinònim de confinament per coronavirus no s'assembla res a les imatges que ells mateixos van penjar a les seves xarxes socials com TikTok i Instagram. Tot i que les molèsties ja s'havien iniciat abans del cap de setmana, va ser la nit de divendres i dissabte quan la cosa va marxar de mare, segons avança el Diari de Tarragona i recullen també diversos mitjans de la comunitat Foral.

Els joves van saltar-se totes les normes del confinament i van fer una festa amb balls, jocs i sense cap mena de rastre de les mascaretes. La festa es va allargar durant hores, fins que els hi van cridar l'atenció. Les imatges demostren el poc respecte dels joves, d'entre 16 i 18 anys, a la malaltia que ja porta milers de víctimes mortals a tot l'Estat.

Grup de 15 joves de festa a l'hospital confinats

Segons detalla el mateix mitjà, es tracta d'un grup de 15 joves que després d'estar de festa per diverses discoteques de Salou van començar, alguns d'ells, a notar símptomes i els hi van fer testos PCR, donant positiu en coronavirus.

Estant lluny de casa seva, es va decidir ingressar-los amb quarantena en aquest hospital de Tarragona, però sembla que l'opció de canviar un viatge final de curs i descontrol per dies i nits tancats en un hospital no els hi ha agradat i han optat per organitzar una festa al mateix centre sanitari on estan passant la quarantena.

Els joves van ser enxampats canviant d'habitació, corrent pels passadissos de l'hospital, fent balls i vídeos per les zones de l'hospital i fins i tot, a l'estil balconing, sortint per les finestres, fins que ho van poder aturar, a altes hores de la matinada. Els responsables d'aquest punt de quarantena, on està previst que siguin derivats, si cal, altres turistes que donin positiu per coronavirus durant la seva estada a la regió sanitària del Camp de Tarragona, van alertar els joves i els van amonestar verbalment.

Més vigilància per controlar els joves

Des de l'Institut Català de la Salut (ICS) també s'ha reforçat la vigilància d'aquest centre per evitar noves festes d'aquests joves els darrers dies de confinament. Si tot ve bé, i es confirma que ja no poden contagiar el coronavirus, entre dimecres i dijous el grup dels 15 joves podran tornar cap a Pamplona.

El cas de Tarragona recorda el trist episodi dels joves que es van contagiar també en viatges de final d'estudis a Mallorca i que van ser "segrestats" en un hotel de l'illa fins que van anar podent tornar als seus llocs d'origen. Els veïns de Navarra tenen molta tirada cap a Salou, ja siguin jubilats com joves. En punts de sortida d'autocars des de Pamplona fa setmanes que es fan proves de test d'antígens per evitar que joves contagiats pel coronavirus viatgin a Salou.