Mor l'àrbitre assistent Fernando Alcaraz, de 19 anys, mentre escalfava abans d'un partit de futbol de Primera Autonòmica murciana. Encara es desconeixen les causes de la mort i el món del futbol li ret homenatge.

Mor Fernando Alcaraz, de 19 anys

Aquest diumenge, sobre dos quarts de cinc de la tarda, Fernando Alcaraz Bernal, un jove àrbitre de 19 anys, escalfava al camp Sánchez Luengo de Múrcia, quan es va desmaiar sobre la gespa.

El noi, estudiant de segon any de Dret a la Universitat de Múrcia, va començar a convulsar per causes que encara es desconeixen i va acabar entrant en parada cardiorespiratòria.

Dos jugadors dels dos equips que anaven a disputar el partit, el San Ginés de la Jara i el Montecasillas, van ser els primers a atendre'l els primers deu minuts abans que arribessin dues ambulàncies al camp.

Durant 45 minuts, els sanitaris van intentar reanimar el linier sense èxit, i van haver de certificar la seva mort una hora després. El cos de Fernando va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense per practicar-li l'autòpsia i aclarir les causes de la parada cardíaca i les convulsions.

Un àrbitre autonòmic mor misteriosament

Alcaraz era àrbitre de Primera Autonòmica murciana, i la Federació de Múrcia confirmava la seva mort ahir amb un sentit missatge en les xarxes socials: "Mai no s'està preparat per comunicar una notícia així... una abraçada forta per la seva família en aquests moments".

El club local, proper a Cartagena, també va expressar el seu condol a la família: "És molt difícil expressar el que hem viscut aquesta tarda en l'escalfament del nostre partit contra el Montecasillas. Estem consternats per la mort de l'àrbitre Fernando Alcaraz Bernal, noi molt jove i veí de La Unión".

Fernando àrbitre mort / Twitter

Les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport a la família des de la federació de futbol i els equips de la zona / Twitter

Fins i tot abans de la final de la Copa de la Reina de futbol que va enfrontar al Barça i al Llevant -guanyant el Barcelona-, es va guardar un minut de silenci en memòria del linier.

El partit va ser dirigit per l'àrbitra murciana María Dolores Martínez Madrona, que també va mostrar el seu dolor per la mort de Fernando Alcaraz, a qui coneixia bé, com també al seu germà Ignacio, col·legiat a Tercera.