Tenir un gos perillós com a mascota comporta certs riscos. Un d'ells és que pugui atacar altres persones o gossos pel carrer, però també als seus propietaris. Això és el que ha tingut lloc aquest diumenge al municipi de Gijón. Cap a dos quarts de vuit del matí, el barri de Contrueces de la localitat s'ha vist sobresaltat per dos veïns que, amb diverses ferides, han sortit corrent al carrer demanant ajuda perquè la seva mascota, un American Staffordshire, una raça catalogada com a potencialment perillosa, els havia atacat a mossegades fins al punt que havien hagut d'escapar de casa i baixar al carrer perquè l'agressió no anés a més.

Els policies han entrat amb escuts al domicili per endur-se el gos

Els veïns han alertat dels fets als serveis d'emergències i, fins al lloc, s'hi han desplaçat una ambulància i diverses patrulles de la Policia Nacional. L'ampli dispositiu, a primera hora del matí d'un diumenge, ha generat una gran expectació i tensió entre els veïns de la zona, que temien que el gos pogués escapar i atacar algú més. Segons apunta La Nueva España, fins a mitja dotzena d'agents han hagut d'entrar al domicili de la parella equipats amb escuts policials com a mesura de seguretat per emportar-se el gos, que ha estat traslladat a un centre de protecció d'animals.

Els mateixos agents han estat els que han fet les primeres atencions als propietaris de l'animal fins a l'arribada dels efectius sanitaris, que després els han traslladat en l'ambulància fins a l'hospital de Cabueñes perquè rebessin atenció mèdica. La dona, de 23 anys, presentava diverses ferides al braç dret. La pitjor part de l'atac, però, se l'havia endut l'home, de 25 anys, que tenia diverses lesions importants al braç dret i a la cama esquerra.