Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou incident amb armes de foc relacionat amb el cultiu i el tràfic de drogues a Catalunya. Va passar aquest cap de setmana, a Masboquera, a Vandellòs, a la comarca del Baix camp, al Camp de Tarragona. Una dona va alertar que la seva parella havia rebut un tret d’escopeta de caça al braç. Tot i que en un primer moment van explicar que es tractava d’un tret accidental, la policia catalana va detectar diverses incongruències en el relat de la víctima i, sumat als antecedents del ferit, creuen que es tracta d’un nou assalt violent relacionat amb la marihuana.

Segons les primeres informacions recollides pels Mossos, tot sembla indicar que l’incident està relacionat amb un assalt entre productors de marihuana, tot i que no està clar si la víctima va fer-se mal defensant una plantació o si va ser ferit pels atacants. El que sí que té clar la policia és que els fets estan relacionats amb aquest lucratiu i cada cop més perillós negoci del narcotràfic

Cada cops més violència relacionada amb la marihuana

També demostra el que fa temps que els Mossos denuncien. La creixent violència vinculada a aquest tipus de droga. Quan la policia desmantella organitzacions criminals dedicades al tràfic de marihuana, un 50% d’aquestes tenen armes de foc. I en més d'un 10% de les plantacions, en els llocs on es fa el conreu, els Mossos d’Esquadra hi han trobat armes de foc.

L’intendent en cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, Ramón Chacón, explicava aquest cap de setmana en una entrevista a RAC1 que la violència relacionada amb la marihuana està disparada. Els narcotraficants s’armen per defensar-se d’altres bandes rivals, s’organitzen assalts amb més de 20 persones per robar marihuana i cada cop aquests grups van més armats. 

A Catalunya, l’any 2021, cinc persones van ser assassinades en enfrontaments per marihuana. Les armes es poden comprar cada cop més fàcil al mercat negre, arriben sobretot de República Txeca, Eslovàquia, Bulgària i Andorra, i es poden trobar per menys de 600 euros.