Aquest dijous un sergent dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Falset, al Priorat, va resultar ferit greu en caure per un talús al bosc al terme municipal de Cabacés mentre perseguien el responsable d'una plantació de marihuana.

El policia, que estava participant en un operatiu contra una plantació d'aquesta droga, que han proliferat els darrers mesos en aquesta zona a la falda del Parc Natural de la Serra de Montsant, va caure per un desnivell d'uns 30 metres i es va trencar el genoll. Les proves hauran de confirmar ara l'abast de la lesió.

Ferit greu al genoll un sergent dels Mossos

El sergent va quedar en una zona de molt complicat accés i els seus companys no el van poder rescatar. Des de la sala de coordinació regional, a l'edifici del 112, a Reus, es van activar diverses dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i també dels Bombers de la Generalitat. L'avís és del voltant de les sis de la tarda i el rescat va durar un parell d'hores.

A la zona del barranc de la Vacaloca els Bombers hi van enviar dues dotacions terrestres i també l'helicòpter amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i efectius mèdics. El sergent va poder ser rescatat i traslladat a l'hospital de Reus. S'està a l'espera de saber l'abast de la lesió al genoll. Fonts policials han explicat que el responsable de la plantació, que ja tenen identificat i és de nacionalitat albanesa, es va poder escapar.

La guerra contra la marihuana a Catalunya, de nord a sud

La unitat que comanda aquest sergent va intervenir fa poques setmanes una plantació amagada en una zona boscosa de Colldejou (Baix Camp). Per no ser descoberts per la policia, els responsables busquen llocs amagats en zones de difícil accés.

En aquesta ocasió els agents de Falset van intervenir 5.000 plantes de marihuana d'uns 20 centímetres, així com un generador elèctric, aparells per al bombeig d'aigua, mànegues i elements de jardineria i productes fitosanitaris. Com en el cas de Cabacés, els jardiners eren de nacionalitat albanesa, que van quedar detinguts.

Marihuana Colldejou / CME

Imatge de la plantació que els agents de Falset van desmuntar a Colldejou, al Baix Camp, fa poques setmanes / CME

Al nord de Catalunya els Mossos van desmantellar també una plantació amagada en un bosc on diverses persones s'hi havien instal·lat amb tendes de campanya. En aquella ocasió els Mossos van assaltar la zona amb agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI), la unitat d'elit de la policia catalana.