Els Mossos d’Esquadra investiguen l’incendi que aquest matí a la T-704 al terme municipal de Vilaplana, al Baix Camp, ha calcinat completament un cotxe i també ha provocat un conat d’incendi forestal, que ha pogut ser apagat pels Bombers de la Generalitat. Un home, que segons ha pogut saber El Caso, vivia al cotxe, que havia convertit en barraca, ha quedat ferit molt greu i ha hagut de ser traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) crític i es pateix per la seva vida.

L'home vivia a la zona, en un cotxe i una barraca

Segons ha explicat l’home, s’ha incendiat el cotxe per causes que es desconeixen, i l’ha intentat apagar ell mateix, tot i que no se n’ha sortit, i ha quedat ferit. Un pagès de Maspujols, que estava a la zona, ha vist la columna de fum a la falda de la Mussara i ha avisat als ADF del territori, que ràpidament s’han desplegat a la zona, podent actuar, juntament amb els Bombers, per evitar que l’incendi també afectés massa forestal, sobretot aquests dies, que Catalunya viu una situació extrema de calor amb el risc d’incendi en nivells màxims.

Vilaplana 001
Imatge de l'incendi de Vilaplana, amb efectius dels Bombers a la zona / Cedida

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per confirmar les explicacions que ha donat l’home i obrir diligències per aquest incendi i també, de manera paral·lela, per aclarir la situació de vulnerabilitat amb la que vivia l’home ferit. Després de ser estabilitzat al lloc dels fets, a tocar de la carretera de Vilaplana a l’Albiol, a tocar del Mas de Mariner, l’home ha estat traslladat greu a l’hospital.