Sabadell s'ha aixecat aquest dijous colpit per l'assassinat d'una dona al centre de la ciutat, a la Rambla, concretament, al número 83 d'aquest cèntric passeig de la cocapital del Vallès Occidental. Segons les primeres informacions, un home de 60 anys de nacionalitat espanyola va assassinar a ganivetades la seva parella, una dona de nacionalitat marroquina i d'edat més jove, amb qui compartien pis.

Aquesta nit l'home s'ha presentat voluntàriament a la comissaria dels Mossos de Sabadell i ha acceptat el crim i ha explicat en quina zona de la casa havia amagat el cadàver de la dona. Agents de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra han entrat al pis, acompanyats dels advocats de l'assassí confés i d'un forense, i han confirmat la macabra troballa.

Segons la teoria dels Mossos, l'assassinat es va produir el dilluns d'aquesta setmana i l'home va amagar el cadàver, que ja estava en fase de descomposició. Aquest dimecres a la tarda, i estranyats per no saber res de la dona, una amiga d'ella van avisar a la policia. 

Feia tres dies que no contestava al telèfon

Abans, s'havien presentat amb una foto a preguntar a les botigues de la zona, però ningú l'havia vist ni en sabia res, segons han explicat alguns testimonis de la zona a ElCaso.cat

Segons va explicar una cosina i una amiga de la víctima, feia tres dies que no en sabien res i que la noia assassinada no contestava el telèfon des de dilluns, un fet, asseguren, que era molt estrany en ella.

Els Bombers van entrar al pis, però no la van trobar

Els Bombers de la Generalitat van accedir al pis per si la trobaven, però van marxar després de fer recerca i no trobar-la. Aquestes entrades que fan els Bombers, a petició de familiars o de la mateixa policia, evidentment, no són escorcolls minuciosos de l'estança, fet que va evitar que els bombers actuants descobrissin el cos de la dona.

Abans de mitjanit l'home es va entregar a la comissaria i va explicar els fets. Es va negar, però, a tornar al lloc dels fets. L'acompanyament a la policia el van fer els seus representants legals. L'home ha quedat detingut formalment per un homicidi, a l'espera que avancin les investigacions del cas i els Mossos d'Esquadra puguin aclarir els fets.

L’home té antecedents per violència masclista

L'home, segons ha pogut saber ElCaso.cat, té un antecedent policial per haver agredit una exparella. En canvi, entre ell i la dona assassinada no consten denúncies ni tampoc antecedents per violència. El cas l'està investigant la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra de Metro Nord sota la batuta del jutjat d'instrucció 5 de Sabadell, que ha obert diligències de guàrdia, a l'espera que sigui entregat al jutjat de la dona, que serà el competent per avançar amb les investigacions.

L'aixecament del cadàver s'ha fet aquesta mateixa matinada i l'home segueix detingut a l'espera de ser entregat al jutge, que haurà de decidir la seva situació personal.