Una dona de 42 anys ha quedat ferida de consideració després que una bombona de gas butà explotés a casa seva a Blanes, Selva, aquesta nit.

Ferides a la cara i cremades

Els fets han passat cap a dos quarts de dotze de la nit d'aquest divendres.

Segons les primeres investigacions, una bombona de butà ha explotat, per causes que encara s'estan investigant, i ha produït una deflagració a l'habitatge de la dona, un àtic situat al centre de Blanes, entre els barris de Sa Massaneda i Els Pavos.

L'explosió ha provocat destrosses a dins del pis i ha fet que molts materials caiguessin al carrer, sense provocar danys a cap veí.

Explosión Blanes / ACN

Una bombona de butà explota en un pis de Blanes en mig de la nit per causes que encara es desconeixen / ACN

La dona ha estat atesa per sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, que ha activat cinc ambulàncies, i finalment ha estat traslladada a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona per la gravetat de les ferides, que han afectat tot el cos, principalment la cara.

També s'han mobilitzat fins a deu dotacions de Bombers, quatre de la Policia Local de Blanes, dues de Mossos d'Esquadra i una de Protecció Civil.

Explosió de gas a Blanes

La runa que s'ha desprès a conseqüència de l'explosió, ha caigut sobre diversos vehicles que estaven estacionats al carrer i que han quedat malmesos.

En primera instància, s’ha desallotjat les 7 persones que hi havia en aquell moment a l’edifici sinistrat, a banda de la dona que ha resultat ferida, per major seguretat mentre es feien les indagacions oportunes.

Explosión Blanes / ACN

La dona del pis afectat ha estat traslladada a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona a causa de les ferides patides en l'explosió / ACN

També s’ha tallat el subministrament elèctric i l’Arquitecta Tècnica de l’Ajuntament de Blanes ha inspeccionat la zona i ha determinat que l’edifici no havia patit danys estructurals.

Desallotgen els veïns i retiren la runa

Amb tot, els veïns desallotjats han hagut de romandre almenys fins a quarts de quatre de la matinada al carrer, esperant a les tasques d'estabilització de l'immoble. E

ls Bombers han acompanyat els veïns desallotjats als seus pisos, donant-los l'opció de quedar-s’hi o bé recollir el què poguessin necessitar per passar la nit a casa d’amics o familiars.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, també s’ha traslladat al lloc on s’ha produït l’explosió per interessar-se per l’estat de la ferida, així com per oferir als veïns afectats la possibilitat d’allotjar-los en una pensió si no localitzaven un amic o familiar per passar la nit.

Finalment no ha estat necessari, ja que tothom ha estat acollit en habitatges d’amics i familiars.

D’altra banda, operaris de l’empresa Nora, de neteja i recollida de deixalles municipal, s’ha encarregat de recollir la runa i material divers –principalment vidres- que havia quedat dipositat a la via pública.