Dijous tràgic a Asp, Alacant. El que havia de ser un dia de celebració de les festes de la Jira ha acabat amb una explosió mortal en un habitatge. Ha estat quan passaven pocs minuts de dos quarts de tres de la tarda que ha esclatat una bombona de butà, provocant un greu incendi en uns baixos del carrer Pasos. Fins al lloc s'hi han mobilitzat tres dotacions del Consorci de Bombers d'Alacant procedents del parc d'Elx, així com dues unitats del SAMU, una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB), un helicòpter medicalitzat i l'ambulància municipal d'Asp.

Un home mort i el seu fill ferit greu

Quan els serveis d'emergències han arribat al lloc s'han trobat que, a conseqüència de l'explosió, un home de 84 anys havia mort sense que es pogués fer res per salvar-li la vida. El fill de la víctima, de 55 anys, que havia accedit a l'habitatge per intentar rescatar-lo, ha entrat en aturada cardiorespiratòria i l'han hagut de reanimar. Un cop estabilitzat, ha estat traslladat en helicòpter a l'hospital La Fe de València, on ha ingressat en estat greu amb cremades de segon i tercer grau al 60 % del seu cos.

D'altra banda, els sanitaris també han hagut d'atendre quatre persones més. Un noi de 26 anys que ha intentat ajudar l'avi i ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital General d'Elx per una intoxicació per inhalació de fum, dos policies locals de 44 i 54 anys que han anat pel mateix motiu a l'hospital de Vinalopó d'Elx i una dona de 82 anys a qui han portat al centre de salut integrat d'Asp amb un atac d'ansietat

L'habitatge, totalment calcinat

Els bombers, que en arribar al lloc s'han trobat l'immoble desallotjat, la víctima mortal i el fill sent atès pels sanitaris, han pogut apagar l'incendi al cap d'una estona. Les flames han estat molt virulentes i, empeses pel gas butà que ha desprès la bombona i per la gran quantitat d'objectes que hi havia, ha calcinat completament l'habitatge.