L'exinternacional francès Patrice Evra, que després d'una carrera d'èxits, en particular al Manchester United i al Mònaco, va penjar les botes fa uns dos anys, ha decidit explicar ara, als seus 40 anys, els abusos sexuals que va patir en l'entorn escolar quan era adolescent.

Abusos sexuals quan era adolescent

La premsa francesa es fa eco de les revelacions que apareixen en la biografia d'Evra ("I love this game") que es publicarà el proper dia 28 al Regne Unit sobre aquest episodi que va ocórrer quan tenia 13 anys i que no li ho havia explicat a ningú. A la seva mare l'exfutbolista li ho va explicar fa dues setmanes.

El presumpte botxí va ser el director de l'escola on Evra estudiava, que havia proposat d'allotjar-lo tres dies a la setmana per evitar-li els desplaçaments entre el domicili familiar i el nou centre escolar on s'havia inscrit perquè li oferia una projecció més important de cara a les seves aspiracions esportives.

Patrice Evra / RRSS

Patrice Evra / RRSS

Segons els extractes de la biografia publicats per The Times, que també va entrevistar l'exfutbolista, el director passava les mans sota la vànova del llit on dormia d'adolescent per tocar-lo. Una nit el va forçar fins i tot a una fel·lació.

La raó d'Evra per explicar-ho ara és que, segons les seves pròpies paraules, vol incitar a que els nois que pateixin una situació semblant "tinguin el valor" de parlar i no se sentin culpables com ell es va sentir.

Evra va arribar a mentir a la policia que, quan tenia 24 anys, va trucar-lo per preguntar-li si havia estat víctima d'abusos per part del director del centre escolar, sobre el qual ja hi havia sospites.

Patrice Evra / RRSS

Patrice Evra / RRSS

"Haver viscut amb això és una de les coses de què més em penedeixo perquè hauria pogut ajudar molta gent. Estic fart d'aquesta masculinitat tòxica. Pel meu pare, plorar era un signe de debilitat, però no és així", subratlla ara l'exjugador.

En resum, Evra prefereix "ser font d'inspiració i un exemple en lloc que una simple víctima".

Assassinen a trets el velocista olímpic Álex Quiñónez

L'atleta olímpic equatorià Álex Quiñónez ha estat assassinat en la nit d'aquest divendres a la ciutat de Guayaquil. Diversos desconeguts armats que es mobilitzaven en un vehicle l'han abordat en una zona comercial i l'han cosit a trets, segons van informar mitjans locals.

Álex Quiñónez / RRSS

Álex Quiñónez / RRSS

Testimonis asseguren que Quiñónez es trobava als afores d'una zona comercial al sector Colinas de la Florides, juntament amb una altra persona, quan ambdós van ser interceptats pels delinqüents, que van disparar en diverses ocasions. Ambdós Les víctimes van morir in situ.

Els informes preliminars detallen que els assassins es traslladaven en un Suzuki blanc SZ i vestien peces de roba reflectants fingint ser policies.