Cada vegada hi ha més indicis que apunten cap al principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid). L'Óscar va fer una esborrada de dades del seu telèfon els dies posteriors a la desaparició de la jove de 35 anys. Per si no fos poc, també ha sortit a la llum que el cotxe del sospitós va fer més de 1.300 quilòmetres dos dies després que es perdés el rastre de l'Esther.

"L'Óscar ha esborrat les trucades i algun xat entre els dies 21 de desembre del 2022 i el 18 de gener del 2022, fet que fa aixecar encara més les sospites cap a ell. Podria saber què ha passat i on és l'Esther", explicava el document judicial de quan va desaparèixer la víctima el 12 de gener. El 18 de gener, ja se sabia que la desaparició de l'Esther López de la Rosa era d'alt risc. Les dades que va esborrar l'Óscar els dies posteriors a la desaparició podrien ser clau per saber què va passar.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos
Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) i al cap de tres setmanes van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta / SOS Desaparecidos

El cotxe de l'Óscar va fer 1.342 quilòmetres els dies posteriors a la desaparició

Però això no és tot. El dia que SOS Desaparecidos i la Guàrdia Civil van difondre la foto de l'Esther López de la Rosa demanant col·laboració per trobar-la, l'Óscar va fer exactament 1.342 quilòmetres amb el cotxe i, de moment, es desconeix el motiu d'aquest llarg trajecte.

La Guàrdia Civil apunta cap a l'Óscar com a responsable de la mort violenta de l'Esther

Però aquests no són els únics indicis que fan sospitar als agents de l'Institut Armat, que cada vegada tenen més clar que l'Óscar és el responsable de la mort violenta de l'Esther López de la Rosa. Per exemple, les restes de sang que van trobar al seu maleter, la seva estranya actitud els dies posteriors a la desaparició i la manera obsessiva en què va netejar el cotxe.

El sospitós del cas està en llibertat sense càrrecs

Així i tot, després de passar a disposició judicial, el van deixar en llibertat sense càrrecs, tot i que l'acusació demanava la seva entrada a presó de manera provisional. La jutgessa instructora vol esperar a saber els resultats de les proves d'ADN de la inspecció de casa del sospitós abans de prendre mesures cautelars.

L'Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 12 de gener a Traspinedo. Després de tres setmanes de cerca, un home va trobar el seu cadàver en una cuneta d'una carretera a prop d'on va desaparèixer. L'autòpsia va determinar que havia patit una mort violenta.

L'Óscar ha mentit als investigadors i la seva coartada no és clara

No obstant això, actualment, no se sap si va ser una mort accidental o un homicidi i no hi ha cap persona imputada pels fets. Les investigacions apunten cap a l'Óscar, que va ser l'última persona que la va veure amb vida i que ha mentit en nombroses ocasions als investigadors. Així i tot, encara no hi ha indicis suficients per detenir-lo i imputar-lo com a presumpte autor dels fets.