La titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de Valladolid (Castella i Lleó), encarregada de la investigació de la desaparició i mort d'Esther López, veïna de Traspinedo, s'ha tornat a dirigir, una vegada més, a la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) per reclamar un informe que, segons sembla, li va ser lliurat fa més d'un mes i, tanmateix, no apareix per enlloc.

La jutgessa demana explicacions a l'UCO

Fa tan sols unes setmanes que la instructora, Soledad Ortega, es queixava de les filtracions de part dels informes a un mitjà de comunicació quan ni tan sols ells mateixos no havien arribat a les parts. Per aquesta raó, demanava explicacions al màxim responsable del cos de l'UCO. Ara, es torna a dirigir a ell per reclamar un determinat informe que no apareix al jutjat però que, suposadament, va ser lliurat fa més d'un mes en seu judicial.

El fiscal que porta el cas ho ha fet saber a la jutgessa, i aquesta a enviat un escrit a l'UCO "a fi que remeti a aquest Jutjat l'informe 22/00612-36/Q, confeccionat pel Servei de Criminalística i que segons es reflecteix en l'ofici del mateix va ser lliurat el dia 13 de maig, en mà a un agent de la policia, amb els seus corresponents indicis i tret d'error o omissió, no obra en les actuacions", segons van informar fonts jurídiques.

Accidentada investigació

És una mostra més de la matussera investigació que se segueix i que en un d'anterior va tenir com a protagonista un informe del Departament de Química del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil que determinava la troballa de fibres en la matrícula del cotxe del principal sospitós Òscar S.M, compatibles amb les dels mitjons que portava Esther López la nit del 13 de gener, quan va desaparèixer i no va ser trobada morta fins i tot vint-i-quatre dies després tirada en una cuneta de Traspinedo (Valladolid).

En l'informe desaparegut es feia constar la compatibilitat també de les fibres trobades al terra de la casa d'Òscar amb l'abric que vestia la morta aquell dia i d'altres mostres recollides a les ungles d'aquesta i en uns pantalons d'ell, amb la particularitat que en el mateix escrit de la Guàrdia Civil ja advertia de l'"escàs valor probatori" del trobat.

Òscar, el principal sospitós, es declara innocent

La investigació policial assenyala Òscar com a principal sospitós, malgrat que en la seva única declaració davant del jutge el passat 25 d'abril va insistir en la seva innocència. Segons va declarar, sobre les 3:00 hores del matí va deixar amb vida Esther i no la va tornar a veure. Actualment, l'investigat es troba en llibertat, amb l'oposició de l'advocat de l'acusació particular i representant de la família de la víctima, que va sol·licitar, sense èxit, el seu ingrés a presó provisional. Entre els altres investigats hi ha, a més d'Òscar S.M, els veïns de Traspinedo Luicio Carlos G.D. i Ramón J.G.F.