El líder estudiantil Esteban Mosquera, que va perdre un ull durant una protesta el desembre del 2018, va ser assassinat per desconeguts a Popayán, la capital departamental del convuls departament de Cauca (sud-oest), van informar aquest dilluns autoritats locals.

Un sicaris li'n van tirotejar

Segons l'Institut d'Estudis per al Desenvolupament i la Pau (Indepaz), el crim de Mosquera ha ocorregut al barri La Pampa, de Popayán, on sicaris l'han tirotejat fins a assassinar-lo, presumptament.

Mosquera va perdre l'ull el 13 de desembre durant l'última jornada de protestes estudiantils de 2018 en la qual reclamaven més inversió per part del Govern per a les universitats públiques. Aquell dia a Popayán les manifestacions van acabar en enfrontaments entre els estudiants i l'Esquadró Mòbil Antiavalots (ESMAD) de la Policia.

Esteban Mosquera, abans de perdre l'ull / Cedida

Esteban Mosquera, abans de perdre l'ull / Cedida

Enmig de la confrontació, Mosquera, estudiant de Música de la Universitat del Cauca, va rebre l'impacte al seu ull esquerre d'una bomba aturdidora aparentment llançada per membres de l'ESMAD, la qual cosa li va ocasionar la pèrdua de l'ull.

"Repudio l'homicidi del qual acaba de ser víctima Esteban Mosquera, estudiant de Música de la @unicauca", va expressar l'alcalde de Popayán, Juan Carlos López, a Twitter. El funcionari va agregar que no tolerarà "cap acte que atempti contra la vida i integritat dels nostres joves" i va demanar a la Fiscalia i a la Policia que duguin a terme "totes les accions que permetin la captura i judicialització dels responsables d'aquest covard fet".

"Ens dol l'atroç crim que va encegar la vida d'Esteban Mosquera, reconegut líder social i estudiantil de la ciutat de Popayán. Condemnem tot acte de violència i expressem la nostra solidaritat a la seva família", va expressar al seu temps el governador del Cauca, Elías Larrahondo Carabalí. El crim va ser repudiat per polítics de diferents sectors, com l'exalcalde de Medellín Sergio Fajardo que va lamentar que "a Colòmbia s'acumulen les matances i els assassinats".

"Aquesta situació no només omple de dol a l'acadèmia sinó que és preocupant per la participació dels i les joves i el seu lideratge en la transformació del país", va expressar per la seva part el rector de la Universitat del Cauca, José Luis Diago, en un comunicat.

Mor un nen de 7 anys per una ameba 'menja cervells' a Califòrnia

Un nen de set anys va morir el passat 13 d'agost després de contreure una "devastadora" infecció al cervell provocada per una ameba, un microbi viu unicel·lular anomenat 'Naegleria fowleri' segons el seu nom científic i conegut popularment com l'ameba 'menja cervells'. Va ocórrer al comtat de Tehama, ubicat en l'estat de Califòrnia (Estats Units).

Ameba 'comecerebros' / Cedida

Ameba 'comecerebros' / Cedida

El noi, identificat com David Pruitt, va ser ingressat en un hospital de Califòrnia el 30 de juliol després d'experimentar malestar i mal de cap. Al centre els sanitaris li van posar un suport vital a causa de la inflamació que el seu cervell estava patint però no van poder salvar-li la vida.

La letalitat d'aquest paràsit que habita en cossos càlids d'aigua dolça és del 95%. En qualsevol cas, la possibilitat de contaminar-se amb l'ameba és bastant remota.