Si normalment les víctimes dels estafadors de l'amor són dones, sobretot persones grans o vídues, ara també poden ser homes. És el cas d'un veí de Meaño, a Pontevedra, que pensava que estava establint una relació amb una noia i, en realitat, estava caient al parany d'un delinqüent. La víctima va començar a sospitar que tot era un frau i va denunciar-ho a la Guàrdia Civil de Sanxenxo, que ja ha obert una investigació sobre els fets i tenen en el seu punt de mira un noi de 25 anys de Lleida com a presumpte autor d'aquesta estafa de l'amor

Estafa 4.600 euros a un home fent-se passar per una dona

Segons va explicar la víctima, tot es va iniciar quan el veí de Lleida, fent-se passar per una dona, va contactar amb ell a través d'una aplicació de missatgeria. De mica en mica es va anar guanyant la seva confiança i, dies després, l'estafador li va demanar 300 euros per, suposadament, poder pagar el lloguer de casa seva. L'home va acceptar fer-li l'ingrés. A aquest pagament, dies després, van seguir dos més de 500 euros, un dels quals perquè el jove delinqüent li havia dit que els diners que li havia enviat la primera vegada no li havien arribat. Pel mateix motiu, li va fer un altre ingrés de 200 euros.

Després de 1.500 euros estafats i quatre pagaments, però, la víctima encara no s'havia adonat de l'estafa. Ho va fer després del cinquè pagament, un de 3.100 euros a través de transferència bancària. En aquesta ocasió, segons la suposada noia, eren per comprar uns bitllets d'avió per portar la seva mare a Londres perquè l'operessin d'un tumor al cap. Davant les sospites que s'estava aprofitant d'ell, va anar a denunciar-la a la Guàrdia Civil i va bloquejar el seu contacte a WhatsApp. Després de les primeres indagacions, amb la documentació aportada per l'home, van poder descobrir que el telèfon de la suposada noia pertanyia en realitat a un veí de Lleida de 25 anys amb antecedents policials per delictes similars.