Dos operaris han resultat ferits greus a l'enfonsar-se un edifici d'obra nova en el qual treballaven, a Barcelona. Un dels ferits ha quedat atrapat i ha hagut de ser rescatat pels Bombers. 

Esfondrament d'un edifici a Barcelona

L'accident ha ocorregut aquest matí en un obres al carrer Fluvià de Poble Nou de Barcelona. En el moment dels fets, a l'edifici, s'estaven aixecat forjats i cimentant la setena planta.

El cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, Bernat Costell, ha explicat que l’estructura del forjat de la sisena planta ha cedit i ha caigut fins a la tercera planta, on han quedat atrapats els dos operaris.

Com? Segons les primeres informacions, ha col·lapsat l'encofrat -un equip de treball temporal o permanent que fa de 'motllo' pel formigó o altres materials líquids fins que s'endureixen- de la setena planta de l'edifici.

Per motius que s'investiguen, l'encofrat ha col·lapsat i ha caigut el ciment tou a la tercera planta, afectant alguns operaris, dos dels quals han estat evacuats en estat greu a centres hospitalaris, un a l'Hospital de Sant Pau i un altre a la Vall d'Hebron.

L'operari evacuat a l'hospital Vall d'Hebron havia quedat atrapat, tot i que ha pogut ser alliberat poc després pels Bombers de Barcelona.

SEM / Archivo

SEM / Archivo

Al lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de Barcelona i vuit ambulàncies més del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

L'incident també ha provocat afectacions al trànsit al carrer de Fluvià entre el carrer de Bolívia i Pere IV, segons la Guàrdia Urbana.

Segons Betevé, els Bombers han fet una valoració tècnica de l’estat en què ha quedat la construcció i han descartat que hi hagi risc d’esfondrament del conjunt de la construcció. Diuen que l’estructura no col·lapsarà.

Mor la periodista Elia Rodríguez en un accident domèstic

El periodisme està de dol. Elia Rodríguez, una de les veus emblemàtiques de esRadio, ha mort a l'edat de 38 anys després de tenir un accident domèstic, tal com ha informat el mitjà en el qual treballava.

Elia Rodríguez / RRSS

Elia Rodríguez / RRSS

La segoviana, que es va donar a conèixer a la televisió gràcies al programa Libros con uasabi de TVE, presentat per Sánchez Dragó, ha mort en tenir una caiguda al seu domicili. Fonts properes de la cadena esRadio, segons La Vanguardia, afirmen que la periodista va caure per les escales.