Luffy Aloskas (1997, Tarragona) ha complert el seu objectiu després de mesos d'entrenament. El jove de 23 anys ha escalat aquest matí, sense permís i sense cap protecció, la Torre Glòries (abans Torre Agbar) i ha estat denunciat pels Mossos d'Esquadra, que l'han retingut en descendir.

"Aquest és el primer de la llista"

El jove, que s'ha enfilat a la torre de 144 metres, ha tardat menys de mitja hora a completar la seva peripècia, repetida en aquest emblemàtic edifici periòdicament per altres escaladors urbans. Aloskas ha pujat en 23 minuts.

En declaracions a Reusdigital.cat l'escalador ha reconegut estar nerviós abans de l'ascens. Quan s'ha començat a enfilar tot ha passat: "Ho he gaudit perquè sabia què havia de fer en tot moment".

El jove català en vol més. "Aquest és el primer de la llista", ha profetitzat. Objectius pròxims: li encantaria escalar l'Hotel Meliá i l'Hotel Arts. 

A més, encara que ha el jove ha reconegut que ja va escalar la catedral de Tarragona, ha admès que l'ascens a la Torre Glòries es tracta del "primer free solo oficial".

Al lloc han acudit dues ambulàncies, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, dos de la Guàrdia Urbana i una de bombers i finalment el jove ha estat denunciat per infringir la llei 4/2015 de seguretat ciutadana, que li pot comportar una multa de 600 euros.

Un jove escala sense cordes l'hotel Melià de Barcelona

Escalar grans edificis sense cordes ja és gairebé una tradició a Barcelona. Territori gustós per a escaladors urbans. El mes d'abril passat un altre jove va protagonitzar, en unes circumstàncies similars, l'ascens a l'hotel Melià de Barcelona. 12o metres de luxosa infraestructura. Vídeo disponible aquí.

George King / CBS News

George King / CBS News

George King, un escalador britànic de 21 anys, va ser el protagonista. Conegut al seu país per ascendir un famós edifici a Londres, va ser detingut a Barcelona després d'escalar sense cordes l'hotel Melià de l'Avinguda Diagonal.

King, conegut en xarxes socials com 'Daredevil' - 'l'Agosarat' -, tan sols va necessitar 20 minuts per completar el seu propòsit. L'escalador va celebrar la seva proesa aixecant els braços al cim.

George King / CBS News

George King / CBS News

El descens va ser una mica menys èpic. Els Mossos d'Esquadra l'esperaven a baix, naturalment, atents i sense gaire a fer. La presència de la policia catalana era un risc que King va voler córrer: "Quan estava al cim, vaig sentir que estava en una altra dimensió de felicitat", i va afegir que quan es va trobar amb els agents el seu cap encara estava als núvols.

El jove va ser detingut quan va trepitjar el terra i més tard va haver de fer front a una sanció econòmica.

A propòsit, King ja havia escalat la Torre Glòries.