Corrupció policial per aprofitar-se dels més desfavorits. La Policia Nacional espanyola ha detingut un treballador de la comissaria de Tarragona per, presumptament, haver modificat cites prèvies de les oficines d’obtenció del NIE per guanyar diners. 

L’home, de nacionalitat espanyola, que feia anys que estava vinculat al Cos Nacional de Policial (CNP) havia ordit una trama amb dues persones més, les dues estrangeres, per aconseguir de manera irregular la tramitació de les cites prèvies per aconseguir el NIE. Els tres van ser arrestats la setmana passada i han quedat en llibertat amb càrrecs. 

Un treballador de la Policia Nacional implicat

Segons les informacions que ha facilitat la Policia Nacional, els tres detinguts -entre ells un treballador de la comissaria de Tarragona, tot i que no és funcionari de la Policia Nacional sí que és treballador de l’Estat- estan acusats de suborn i falsificació i, presumptament, es dedicaven a modificar les cites prèvies que les persones immigrants han d’aconseguir per poder tramitar aquest document, l’equivalent al DNI per a persones estrangeres que tenen permís de residència i treball a casa nostra.

Segons les investigacions fetes per investigadors de la mateixa policia espanyola, l’arrestat de nacionalitat espanyola i els altres dos detinguts, els dos de nacionalitat marroquina, aconseguien de manera fraudulenta hores i les posaven a la venda a persones estrangeres que necessitaven poder accedir a aquest servei. 

La picaresca per aconseguir cita pel NIE

La picaresca sobre aquestes cites prèvies sempre ha existit, si bé ara s’ha pogut saber que des de l’interior de la comissaria un dels treballadors de la Policia Nacional també hi participava. No ha transcendit quins imports els tres detinguts feien pagar per una cita prèvia, però els investigadors de la policia judicial han pogut acreditar que els veien a persones que volien saltar-se les cues.

S’aprofitaven de saber quan s’activaven a la xarxa noves cites prèvies, complicant la possibilitat que els ciutadans poguessin tenir-hi accés, i aprofitant-se després per posar les cites prèvies a la venda.

Després de ser arrestats, els tres presumptes implicats van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs a l’espera que arribi el judici per suborn i falsificació. Fonts de la Policia Nacional han explicat a ElCaso.cat que el treballador, que ha estat apartat de les seves responsabilitats, ja havia estat investigat per fets semblants feia pocs mesos, també en la gestió i tramitació de les cites prèvies pel NIE.