Dues cries de caiman vives han estat confiscades a un veí de Mont-roig del Camp, a la comarca del Baix Camp, pel Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local.

Dos bebès de caiman a Mont-roig del Camp

Segons ha informat la Guàrdia Civil, la policia municipal va alertar divendres passat al Seprona que un veí mostrava a la resta de ciutadans de la localitat dues cries de caiman, que tenien menys d'un any, amb la intenció de vendre-les.

Els agents van localitzar el venedor, van examinar a les dues cries i van consultar al Servei oficial d'inspecció, vigilància i regulació d'exportacions (SOIVRE) a Tarragona i van comprovar que la factura era legal.

Tot i que Catalunya no compta amb una legislació específica sobre aquest tipus d'animals, sí que està regulat en quines condicions han de viure.

I entre aquestes condicions, s'ha de complir amb una documentació d'inscripció privada com a nucli zoològic, unes mesures de seguretat concretes a les instal·lacions i la prohibició d'exhibir-los en públic.

Enxampat intentant vendre caimans a Tarragona

L'amo dels animals incomplia diverses d'aquestes mesures i per això els agents van confiscar les cries per traslladar-les al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya de Masquefa, Anoia.

Centre Recuperació Amfibis i Reptils / Luis Pol Google Maps

Confiscades dues cries de caiman a un veí de Tarragona que les volia vendre / Arxiu Google Maps

El venedor va ser denunciat per un delicte contra la flora i la fauna i per tràfic d'espècies protegides.

El cas ha estat posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus i de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

Un cangur s'escapa pels carrers de Roda de Ter

Fa unes setmanes una altra irregularitat relacionada amb animals va sorprendre Catalunya.

Un cangur va aparèixer pels carrers de Roda de Ter, Osona. Va resultar ser propietat d'un artista famós de la localitat, Santi Serra, conegut pels seus espectacles amb cavalls i animals.

El cangur es va escapar de la finca quan un camió que transportava cavalls hi va entrar. S'investiga si la documentació d'aquest animal exòtic està en regla i és legal.