Dues famílies s'enfronten a la porta d'un pis a Alacant per ocupar-lo, mentre el cadàver de l'antic inquilí encara era a dins.

Enfrontament per ocupar un pis

Agents de la Policia Nacional van intervenir aquest dimarts en una baralla entre dues famílies que intentaven ocupar un pis a l'avinguda Catedrático Soler, al barri Miguel Hernández d'Alacant, que just havia quedat sense amo.

Segons fonts policials, l'home que vivia a la casa, de 70 anys, va morir fa uns deu dies.

Van ser els veïns els que van avisar a la Policia i els Bombers en veure que sortia aigua per sota la porta del pis, un baix, i que no contestava a les trucades. De moment es desconeix la causa de la mort.

L'home tenia família, però feia vida en solitari i ningú s'havia estranyat per no parlar amb ell últimament. Els parents es van desplaçar fins a l'habitatge en rebre l'avís.

El cadàver de l'inquilí encara era a dins

Els Bombers van accedir a la casa per recuperar el cadàver i traslladar-lo i va ser llavors quan dues famílies es van barallar pel dret a ocupar el pis, de protecció oficial. "S'estaven barallant, s'empenyien, tot i que no ha arribat a agressió, per ocupar el pis".

Puerta ocupa / Pixabay

Els agents van separar dues famílies que es barallaven per ocupar un pis a Alacant, amb l'antic inquilí mort a dins / Pixabay

Els agents els van separar mentre diversos testimonis recriminaven aquesta actitud, ja que dins el pis encara hi havia una mala olor per la descomposició del cadàver després de deu dies, informa el diari Información.

Ocupar pisos d'habitatge social

El director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge, Alberto Aznar, va declarar al mateix diari que "quan va arribar l'ambulància i es va saber que la persona havia mort i la casa podia quedar buida, hi va haver persones que van començar a rondar el carrer, com si fossin voltors... Arriba un moment en què, tot i que posem portes blindades o tanquem amb totxos, els rebenten i entren".

Aznar també va apuntar que el procediment a partir de la defunció de l'home implica reparar l'habitatge i adjudicar-lo a una família que compleixi els requisits i criteris de necessitat social de famílies en situació de vulnerabilitat.