Un jutge d'Idaho, al sud de Califòrnia, EUA, ha dictaminat que hi ha prou proves contra el pare i la madrastra d'Emrik Osuna, menor de 9 anys mort, perquè prossegueixin els seus imminents judicis per assassinat, relata People.

Segons les investigacions el menor va ser torturat fins a la mort per la seva madrastra, mentre que el pare "no va fer res" per salvar el seu fill.

Processats per torturar i matar un nen de 9 anys

A ambdós acusats, el pare de la víctima, Erik Osuna Gutiérrez, de 29 anys, i la seva parella, Monique Osuna, de 27 anys, se'ls demanarà que presentin declaracions de culpabilitat pels càrrecs d'assassinat en primer grau que enfronten. Erik Osuna, a més, ha estat acusat d'alterar proves de l'investigació.

Erik i Monique Osuna / Daily Mail

Erik i Monique Osuna / Daily Mail

L'1 de setembre de 2020 la policia local va trobar Emrik inconscient a casa seva després de respondre a una trucada al 911. Més tard va ser declarat mort en un hospital proper.

El dia de la mort d'Emrik, al voltant de les 17 hores, Monique va enviar un missatge al pare del menor dient-li que havien de portar el nen a l'hospital. Tanmateix, els adults van prolongar l'agonia del nen i no van trucar al 911 fins a hores després. Els sanitaris van arribar cap a les 21:00 hores. "Se que tens por. Jo també", es llegia en un missatge del pare a la seva dona.

Els fiscals van argumentar el dimecres que Emrik va morir quan el seu cos es va rendir després de mesos de brutals tortures i abusos que van incloure exercici forçat, inanició i agressions físiques. D'acord amb les autoritats Emrik tenia blaus a diverses parts del cos, sortia vòmit de la seva boca, estava pàl·lid i visiblement desnodrit.

Imatges per corroborar el veredicte

Per corroborar les acusacions els fiscals van reproduir imatges de vídeo capturades per les càmeres que els sospitosos havien instal·lat al seu apartament. Les imatges presumptament mostren a Emrik sent obligat a fer exercicis vigorosos. De vegades, al·lega la policia, fins a 20 hores al dia. També apareixen agressions físiques de Monique al nen en repetides ocasions. La dona i el pare, sovint, obligaven el nen a dormir a terra o en un armari.

Emrik Osuna / GOFUNDME

Emrik Osuna / GOFUNDME

Osuna Gutiérrez va admetre que va intentar obstruir la investigació: va amagar els enregistraments de les càmeres de casa seva i les hi va donar a una altra persona perquè les amagués.

La dona treballava des de casa i se suposava que supervisaria Emrik durant les seves classes a distància.

L'episodi de maltractament va ser presenciat pel pare del menor, que "va admetre que no va fer res per salvar el seu fill". Emrik tenia tres germans, d'entre 4 mesos i 9 anys, que van ser posats sota la supervisió d'autoritats de serveis infantils. Un jutge va determinar que els pares no han de tenir contacte amb ells. Els acusats enfronten la pena de mort o cadena perpètua si són declarats culpables.