Els Mossos d'Esquadra investiguen l'atac que van patir aquest dijous al vespre dos cotxes de la Guàrdia Urbana de Figueres i un vehicle de la policia catalana. Els fets, segons ha pogut saber ElCaso.cat, van passar a la zona del Colobret i del barri de Sant Joan de la capital de l'Alt Empordà.

Després de diversos dies calents, arran d'una intervenció que van fer agents dels dos cossos policials al barri alguns dies anteriors, aquest dijous diverses persones, que encara no han pogut ser identificades, van parar una trampa als policies.

Van avisar d'un contenidor en flames... i van atacar la policia

En un primer moment, i segons consta a les investigacions que està fent la policia catalana, van encendre un contenidor i després van esperar que els veïns alertessin als equips d'emergència.

Quan es van presentar a la zona les patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos, uns desconeguts van atacar els cotxes de la policia. No està clar encara amb quina arma van ser atacats, però a les fotos a les quals ha tingut accés ElCaso.cat es veuen els impactes.

Mossos d'Esquadra - Figueres

Impactes al cotxe dels Mossos d'Esquadra, a Figueres / ElCaso.cat

El testimoni dels policies confirma que es van sentir detonacions durant l'emboscada que van patir, però agents de la policia científica de la Unitat d'Investigació de Figueres no confirmen que es tracti d'una arma de foc. Al lloc de l'atac els investigadors tampoc han localitzat baines que puguin confirmar quin tipus d'arma es va fer servir. Per sort, cap dels agents que van anar al servei van resultar ferits.

Mossos d'Esquadra - Figueres

Els Mossos investiguen com van ser atacats les tres patrulles / ElCaso.cat

Tensió màxima a Figueres

El clima de tensió que es viu en aquest barri de Figueres, molt calent i on ja s'han viscut enfrontaments entre la comunitat gitana i la policia, segueix creixent després d'aquest atac molt violent contra la policia. Fonts dels Mossos d'Esquadra han destacat que aquest atac significa un esgraó més de la violència contra la policia.

Guàrdia Urbana - Figueres

Es van atacar dos cotxes de la Urbana i un de Mossos / ElCaso.cat

Aquest divendres al vespre els Mossos han desplegat equips d'ordre públic per evitar nous enfrontaments, tot i que els agents destaquen a ElCaso.cat que s'ha fet tard i que des de la regió policial de Girona no s'ha volgut desplegar agents de l'ARRO fins que ha sigut massa tard.