Fa una setmana moria Elena Livigni Giménez en caure des d'un quart pis d'un hotel de Platja d'en Bossa, a Eivissa. En el mateix succés moria també la seva parella, Kamil Archane.

Els dos joves estaven estudiant en una universitat privada de Barcelona els seus estudis universitaris i van anar a Eivissa de vacances. Ni accident ni suïcidi pactat: la policia creu que l'Elena va ser assassinada per la seva parella i és una nova víctima de la violència masclista.

La policia creu que ell la va matar

Si bé en un primer moment la policia va obrir diverses línies d'investigació, posant sobre la taula la possibilitat d'un suïcidi pactat o d'un accident, finalment els agents d'investigació de la Policia Nacional creuen que la mort de la noia, de 21 anys i de nacionalitat italiana i espanyola, és un altre cas de la xacra de la violència masclista. Archane (26 anys) va precipitar la dona i després va saltar ell.

La Policia Nacional ha enviat al Jutjat d'Instrucció número 3 d'Eivissa les seves conclusions sobre la mort dels dos joves, que manté la hipòtesi que es tracta d'un cas de violència masclista. Així mateix, el resultat de les autòpsies no va en sentit contrari a la hipòtesi policial, asseguren fonts de la investigació.

Elena Livigni Ibiza - Asesinato Machista

Elena Livigni, en una foto d'arxiu amb una amiga seva / ElCaso.cat

El jutge haurà ara d'aclarir l'assassinat d'Elena Livigni

El jutge haurà de treure les conclusions definitives en base dels informes dels investigadors, els forenses i les proves pericials. Per als investigadors, es tractaria d'un cas de violència masclista en el qual la dona de 21 anys, amb doble nacionalitat italiana i espanyola, hauria mort en caure des de l'habitació del quart pis, en la qual estava allotjada juntament amb la seva parella, un home d'origen marroquí de 26 anys. L'home s'hauria llançat al buit minuts després.

Els fets van passar dijous passat a dos quarts de cinc de la matinada i fins al lloc es van desplaçar els serveis d'emergències que només van poder certificar la mort dels dos turistes. La Delegació de Govern contra la Violència de Gènere encara no inclou en les seves estadístiques oficials a la jove com a víctima de violència de masclista.