Eduardo 'Dudu' García va ser un dels actors més reconeguts de la televisió a Espanya des de principis de segle pels papers de José Miguel Cuesta a Aquí no hay quién viva i Francisco Javier Pastor a La que se avecina. Actualment ha esborrat les seves xarxes sociales i no ha tret noves produccions musicals

Fa 6 anys es va publicar un vídeo al canal LFAM de YouTube en el qual es podia veure Eduardo García rapejant. El tema anava acompanyat d'un videoclip en el qual es podia veure Dudu, com és conegut ara, fumant marihuana i les seves lletres relataven la vida al barri. En aquesta producció musical titulada 'Burlaos' es podia apreciar un canvi físic molt gran en l'actor.

Actualment el tema té més d'11 milions de visites en YouTube i al seu dia va ser molt viral. Moltes persones no sabien què havia estat d'Eduardo García des que va deixar de treballar en televisió el 2013 quan va abandonar La que se avecina.

La seva nova vida va causar polèmica

Molta gent va veure el videoclip de 'Burlaos' i va aprofitar per criticar la nova vida de García. Fins i tot el popular youtuber Auronplay va aprofitar per fer una reacció al tema, opinant sobre l'estètica i les lletres mostrades. De fet el mateix creador de contingut va aprofitar per anar al barri de Dudu per parlar amb ell, fugint de qualsevol mena de polèmica.

Dudu no va entendre les crítiques a la seva persona i va llançar el polèmic tema 'Mirador de Valdesquí' en el qual criticava durament Alberto Caballero, productor i guionista d'Aquí no hay quién viva. En la cançó mostrava el seu descontentament amb accions del passat: "Jornades de 24 hores fins i tot sent menor d'edat, i no em vau donar les gràcies i d'hores extres millor ni parlar, un altre t'hauria denunciat, tota la pasta t'hauria tret". També va acusar Caballero de faldiller: "Canvies més de noia que jo d'encenedor".

ANHQV EP

L'elenc d'Aquí no hay quién viva / Europa Press

No va ser l'única polèmica relacionada amb l'artista i la sèrie. En un capítol de La que se avecina el personatge de Fernando Tejero va dir una frase que ell utilitza constantment en els seus temes "This is the jungle, niggi." Dudu ho va interpretar com una burla i va contestar a l'actor a les seves xarxes socials, tot i que el vídeo s'ha perdut perquè García va decidir esborrar el seu compte d'Instagram recentment.

La desaparició de Dudu

L'actor ha decidit esborrar el seu compte d'Instagram fa unes quantes setmanes, per la qual cosa ja no es poden veure les curioses fotografies i vídeos de García actualment.

Tampoc té un compte actiu a cap de les altres xarxes socials. L'únic rastre que ha deixat a internet són les seves cançons, totes pujades al canal de YouTube de LFAM on Dudu té 25 temes penjats.

L'últim tema que va gravar el va pujar el 22 de maig del 2020 amb el títol 'Code of the streets', en què segueix la temàtica i estètica habitual de les seves altres produccions. Pel que Dudu porta gairebé un any i mig sense llançar nova música.

La seva carrera com a actor

La carrera de García va començar des de molt petit. La seva mare va decidir apuntar-lo a classes d'interpretació, però el jove no era feliç en elles. Tot i això, va decidir continuar actuant, ja que li deien que tenia talent per fer-ho.

La seva primera feina en una sèrie important va ser a Cuéntame cómo pasó el 2001. Després d'això va tenir un paper secundari a Un lugar en el mundo, que va tenir un curt pas per la televisió. El 2003 va actuar a Aquí no hay quién viva i posteriorment a La que se avecina fins a 2013.

José Luis Gil, actor i excompany de García va parlar sobre la marxa de l'intèrpret el 2014 i va valorar molt positivament la seva feina i la seva relació personal: "Ens veiem molt poc però és un gran amic, l'adoro. És una persona excepcional i m'ho ha demostrat moltes vegades. Ho trobo a faltar, però ell està treballant, és feliç, i és el que importa", va dir Gil.