Dues cerveses espanyoles han guanyat el prestigiós certamen European Beer Star. Es tracta d’una de les competicions més exigents del món, on s’hi han inscrit més de 2000 cerveses de 47 països. Las cerveses El Águila 1900 i la 1906 Red Vintage s’han imposat en dues de les categories, recordant, de nou, un debat interminable a les barres dels bars: quina és la millor cervesa del mercat?

Dues cerveses españoles són les millors d'Europa a la seva categoria / PxFuel

Dues cerveses són les millors d'Europa a la seva categoria / PxFuel

Dues cerveses espanyoles són campiones de Europa 

Per valorar la qualitat de les cerveses, s'ha celebrat un tast a cegues on hi han participat experts de 32 nacionalitats. Per una banda, El Águila 1900, procedent de Madrids'ha alçat amb el premi a la categoria Bohemian style Pale- Lager. Per això, els seus responsables han tret pit a les xarxes, recordant que la seva cervesa ja acumula una llarga llista de premis des del seu llançament el 2019. Entre ells una estrella als premis Taste Superior Awards, considerats la guia Michelin dels aliments i begudes. Parlant de sabors, no fa gaire que El Águila 1900 va estrenar recepta i, segons afirmen, combina la intensitat de la malta caramel·litzada amb la frescor d'una barreja de llúpols. 

Per altra banda, la 1906 Red Vintage, anomenada La Colorida, d’Estrella Galícia, s’ha imposat en la categoria de German-Style Heller Doppelbock. Aquesta cervesa és d'un intens color torrat i aromes de malta, de sabor més aviat amarg però equilibrat, segons el fabricant. A més, Estrella Galícia també ha abanderat la cervesa 1906 Black Coupage, anomenada l'Ovella Negraque ha rebut el premi de plata a la categoria German-Style Dunkel Bock.

El Águila 1900 i la 1906 Red Vintage s’alcen amb el triomf

Dues cerveses espanyoles van guanyar a dues categories del certamen, organitzat pel sector cerveser alemany. Els guardons als fabricants madrilenys i gallecs van decantar el debat i, almenys per un any, en podran presumir de ser la millor cervesa del mercat. 

Ara bé, la discussió seguirà latent. Hi ha cerveses de totes les comunitats autònomes, i el ciutadà espanyol, en particular, porta a dins seu un tastador gairebé patriòtic. Al cap i a la fi, la cervesa és la beguda social i transversal per excel·lència, i ningú es deixarà guanyar el territori.