Un bomber del parc de Sant Andreu  s'enfronta a una pena de dos anys de presó per gravar les seves companyes despullades mentre es canviaven i es dutxaven.

Un bomber grava les companyes despullades

Els fets van passar entre el juliol i el setembre del 2015 al Parc de Bombers del barri de Sant Andreu de Barcelona: el bomber va posar una càmera al vestuari de les seves companyes i, sense que s'adonessin, les va gravar mentre es canviaven i es dutxaven. Les bomberes el van enxampar i el van denunciar.

La primera sentència era de quatre mesos i mig de presó

Les tres bomberes afectades, quan van veure la primera sentència van dir que "era humiliant", ja que, tot i que es reconeixia que el bomber les havia espiat, el jutge considerava que no ho havia fet amb una connotació sexual perquè "només" estaven despullades i, per aquest mateix motiu, el bomber s'enfrontaria a una pena de només quatre mesos i mig de presó i podria continuar treballant com a bomber en el mateix parc on es trobaven les víctimes a les quals havia espiat.

Bomberes per la dignitat de la dona

La sentència va causar gran indignació a les bomberes del parc i, per aquest mateix motiu, van crear la plataforma Bomberes per la dignitat de la dona, on van donar visibilitat al cas i van mostrar la seva indignació amb la sentència.

L'Audiència de Barcelona puja la pena a dos anys de presó

Les tres afectades van recórrer la sentència a l'Audiència Provincial de Barcelona, la qual ha estimat parcialment el recurs i puja la condemna a dos anys de presó, ja que considera que el bomber no ha comès un delicte, sinó que n'ha comès tres: un per cada una de les dones a les quals va gravar despullades.

Parc de Bombers de Sant Andreu / Google Maps

L'Audiència de Barcelona puja a dos anys de presó la sentència pel bomber del Parc de Sant Andreu que gravava les seves companyes despullades / Google Maps

Encara no han aconseguit la inhabilitació del bomber i des de la plataforma Bomberes per la dignitat de la dona expliquen que seguiran lluitant per aconseguir-ho. Així i tot, consideren un avanç aquesta rectificació de la sentència: "El més important és que la nova sentència dignifica a les bomberes i corregeix al Jutge anterior per haver-nos acusat “d’obstruccionistes” i ens dona la raó en la nostra queixa per l’evident falta de sensibilitat envers les víctimes".