Accident mortal a l'Alt Empordà: mor una conductora a la carretera GI-623 a la localitat de Saus, Camallera i Llampaies.

Mor una dona en un accident a l'Alt Empordà

Aquest dimarts, poc abans de les onze del matí, els serveis d'emergències han rebut una trucada que alertava d'un accident.

Tres patrulles dels Mossos d'Esquadra,  una dotació dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, SEM, s'han desplaçat al lloc dels fets, el punt quilomètric 7,5 de la carretera GI-623, a l'altura de la localitat de Saus, Camallera i Llampaies, a l'Alt Empordà.

L'accident s'ha produït quan, per causes que encara s’estan investigant, hi ha hagut una sortida de via d’un turisme. La conductora i única ocupant del cotxe ha mort a causa del cop i els sanitaris només han pogut certificar la seva mort.

Gairebé 100 persones han mort a les carreteres catalanes

Amb aquesta víctima, són 96 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit.

L'organisme recorda que el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit es troba a disposició dels familiars i afectats per accidents de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic necessari.

ambulància /ACN

Ambulància del SEM /ACN

Aquest dilluns també es va registrar un altre accident urbà, en aquest cas amb un patinet elèctric. Els fets van tenir lloc el passat diumenge de matinada, quan el Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, va rebre l'avís a les 2:24. Els alertaven d'un accident a la plaça Germans Lleonart d'Alella, una localitat del Maresme.

Accident amb un patinet elèctric a Alella

Immediatament, es van activar tres ambulàncies, que es van desplaçar fins al lloc dels fets, on van poder comprovar que s'havia produït un accident amb un patinet elèctric i que la víctima estava ferida crítica. Per aquest mateix motiu, es va traslladar al jove a l'hospital Germans Trias i Pujol.

Malauradament, els accidents amb patinet elèctric han augmentat, sobretot a Barcelona i la seva àrea metropolitana. De fet, la setmana passada, un home de 63 anys també va ingressar a l'hospital crític per un accident amb aquesta mena de vehicle a Badalona.

Per causes que encara s'estan investigant, el conductor d'un patinet elèctric es va saltar un semàfor en vermell i va atropellar un home que estava creuant el pas de vianants. La víctima es va fer un fort cop al cap, ja que va sortir volant uns quatre metres.