El món del tenis se sol relacionar amb el dels diners i els luxes. És cert que els atletes que practiquen aquest esport i estan consagrats en l'elit tenen uns sous enormes per mèrits esportius i per la seva feina com a imatge de diverses marques que volen treballar amb ells. Una de les estrelles d'aquesta disciplina és el suís Roger Federer.

Recentment, ha estat notícia Novak Djokovic per la polèmica que l'ha portat a no poder participar en l'Open d'Austràlia, un dels Grand Slams del circuit ATP. El que significa que no podrà superar Roger Federer ni Rafael Nadal com a tenista amb més títols d'aquest tipus.

Federer Ep (2)

Roger Federer / Europa Press

Federer ha estat un dels millors tenistes del món durant gairebé dues dècades. Actualment, ocupa el lloc 16 del rànquing de l'ATP, però durant molts anys es va disputar gairebé tots els tornejos importants amb Djokovic i Nadal. Tots ells estan empatats actualment amb 20 Grand Slams, però l'únic que podrà trencar aquesta marca és l'espanyol, ja que participarà en Austràlia.

El suís es troba recuperant-se d'una lesió i està seleccionant amb molt de compte els tornejos que juga durant la temporada. Ja té 40 anys i el seu nivell físic no és el mateix que el de la majoria de professionals del circuit, encara que la seva tècnica continua intacta.

Els diners de Roger Federer

El tenista suís és una icona mediàtica i moltes de les marques més importants del món volen treballar amb ell. És una cosa que no ha canviat, encara que ja no és un dels esportistes que més títols guanya, sí és una llegenda en actiu.

La marca japonesa UNIQLO és el seu principal patrocinador, el tenista sempre que juga porta roba d'aquesta firma i l'empresa li paga a Federer uns 100 milions d'euros anuals per portar les seves peces de roba. A més, té un contracte de llarga durada, ja que el de Basilea estarà vinculat a aquesta entitat fins a 2028.

També ha treballat amb altres marques com Rolex, Gillette, Mercedes Benz, Lindt o Moet & Chandon. Moltes d'elles associats al luxe i a l'elegància, una cosa per la qual destaca el seu joc, ja que els experts qualifiquen Federer com el tenista més tècnic de tots els temps.

El suís no ha guanyat diners únicament pels seus contractes publicitaris. Ha aconseguit molt també per mèrits esportius. De fet, per premis en participacions en tornejos de la ATP ha ingressat en el seu compte bancari gairebé 130 milions de dòlars al llarg de tota la seva carrera, que va iniciar el 1998 i segueix en actiu.

En què inverteix Roger Federer?

Federer és una persona que no s'arrisca massa en inversions exòtiques. Prefereix gastar els seus diners en els béns immobles, un valor segur durant molts anys. El suís ha declarat que és un enamorat dels Emirats Àrabs Units i allà té un dels seus habitatges més luxosos.

Es tracta d'un àtic situat al pis 50 d'un enorme gratacel. El suís va pagar uns 15 milions d'euros per ell i va sempre que la temporada i els compromisos publicitaris els ho permeten. Està equipat amb tota mena de luxes, fins i tot té un heliport en la part superior.

També té una casa a Suïssa, concretament a Rapperswill-Jona, a prop del llac Zuric. És una mansió de tres pisos feta d'un material transparent que simula ser vidre. El tenista va gastar 7 milions d'euros en construir-la i uns 18 milions en condicionar el terreny.

A més, té dues col·leccions molt valuoses i ambdues tenen a veure amb dos dels seus patrocinadors. Té diversos cotxes de la marca Mercedes-Benz al seu garatge i molts rellotges de l'exclusiva firma Rolex.