El jutjat de Violència sobre la Dona número 7 de Madrid ha acordat la llibertat per al cantaor Diego El Cigala, detingut ahir per la Policia Nacional per presumptes maltractaments continuats a la seva parella. El magistrat no veu risc de fuga i s’ha inhibit en favor del Jutjat de Jerez de la Frontera, a Cádiz, que és on resideix la seva parella i qui l’ha denunciat, Kina Méndez.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), al cantaor, que no té denúncies prèvies, se l’investiga per la presumpta comissió d'un delicte de maltractaments continuats en l’àmbit de la llar. 

El jutge que l’ha rebut a Madrid, després de ser detingut, no ha adoptat mesures cautelars sobre l'artista. Serà el jutjat de Jérez qui en podrà dictar més endavant. És allà on es troba el domicili de la presumpta víctima i on es tramita el procediment.

El llibertat en menys de 24 hores

La detenció de Diego Ramón Jiménez Salazar, més conegut com Diego El Cigala, de 52 anys, es va produir al voltant de les deu de la nit d’aquest dimecres a l'hotel Catalonia Atocha de Madrid, i ha passat la nit en la comissaria la Policia Nacional del districte Centro de la capital d’Espanya, situada al carrer de Leganitos.

Eduardo Aguilera - Abogado de Diego El Cigala

Eduardo Aguilera, l'advocat de Diego El Cigala, en declaracions a la premsa / EFE

Unes dependències que ha abandonat poc després de les onze del matí. El cantaor, amb els cabells deixats anar, una samarreta vermella i amb les mans tapades per a ocultar que anava emmanillat, ha estat introduït en un cotxe policial per tres agents de la Policia Nacional.

Denunciat per la seva parella i detingut en arribar a Madrid

La seva parella, Kina Méndez, va presentar aquest dimecres a la tarda una denúncia per maltractaments continuats durant dos anys, tant físics com psicològics, en una comissaria de la Policia Nacional de Jerez i des d'allí es va enviar el requeriment a Madrid, que va procedir immediatament a la seva localització i detenció.

El cantaor acabava d'aterrar en la capital des d'on resideix, la República Dominicana, per a preparar els seus pròxims concerts a Espanya. L’autor de "Lágrimas negras“ té previst actuar al parador de Nerja (Màlaga) aquest 12 de juny, i el 6, 9 i 10 de juliol a Barcelona, Badajoz i Madrid, respectivament, segons la seva agència artística.