Diego El Cigala, el famós cantaor de flamenc, va ser detingut ahir a la nit a Madrid després de la denúncia de Kina Méndez, la seva parella, a Jerez de la Frontera, Cadis. La dona denuncia maltractaments continuats tant físics com psicològics, per la qual cosa s'acusa el cantant de violència de gènere.

Kina Méndez, parella d'El Cigala

Aquest dimecres a les deu de la nit, la Policia Nacional es presentava a l'hotel Catalonia Atocha de Madrid per detenir Diego El Cigala per un presumpte cas de violència de gènere.

Ara s'ha pogut saber que la denúncia, interposada a Jerez de la Frontera, a Cadis, prové de la seva parella, Dolors, Kina Méndez.

Kina Mendez El Cigala / Facebook

Kina Méndez, parella d'El Cigala, ha estat la denunciant del seu cas, acusant el cantant de violència de gènere per maltractaments continuats en els últims dos anys / Facebook

La dona, també cantaora de flamenc d'una important saga familiar d'artistes a Jerez, és parella de Diego El Cigala des del 2016 i tenen dos fills en comú.

Segons s'ha pogut saber i ha avançat el mitjà La Razón, Méndez va denunciar ahir a la nit maltractaments continuats, almenys durant els dos últims anys, incloses humiliacions i agressions físiques.

Denuncia violència de gènere

El mateix mitjà afirma també que la detenció es va produir després de l'arribada de l'artista a Espanya, a on venia de gira des de la República Dominicana, on resideix actualment.

Diego Ramón Jiménez Salazar, El Cigala, de 52 anys, va estar abans casat amb Amparo Fernández, que va morir de càncer i amb qui també va tenir dos fills previs a la seva relació amb Méndez.

Diego El Cigala  GTRES

Diego El Cigala ha estat detingut aquest dimecres, acusat de violència de gènere, després d'una denúncia de la seva parella, la cantaora Kina Méndez, de Jerez de la Frontera / Ricardo Rubio

La detenció es va produir de nit i el cantant ha passat la nit a la comissaria del districte de Centro.

Al voltant de dos quarts de dotze d'aquest matí, ha estat traslladat fins a la comissaria de Moratalaz, on esperarà a passar a disposició judicial el mateix dia d'avui, al Jutjat de Violència sobre la Dona de guàrdia.

El més probable segons els experts, és que aquest s'inhibeixi en favor d'un jutjat de Jerez, que és on es va interposar la denúncia i que s'hauria de fer càrrec del cas.

Humiliacions i agressions físiques

L'intèrpret de "Llàgrimes negres" té previst actuar al parador de Nerja, Màlaga, aquest 12 de juny, i el 6, 9 i 10 de juliol a Barcelona, Badajoz i Madrid, respectivament, segons la seva pàgina web.

El 2014 va ser també jutjat a Madrid després d'amenaçar una hostessa de vol a qui va dirigir insults i comentaris masclistes. Va haver de pagar una multa de 245 euros pels dies que va estar incapacitada per treballar, a més de 1.200 euros per les seqüeles sofertes i 2.520 euros per les despeses mèdiques.