La policia ha desarticulat un grup criminal itinerant i ha detingut quatre persones dedicades a robar en establiments de Madrid i València. La banda està presumptament implicada en un robatori comès en una botiga de luxe de la 'Milla de Oro' de la capital, en el qual les pèrdues es valoren en 1 milió d'euros.

 

Integrants d'un grup de robatoris amb força

Els seus integrants estaven especialitzats en robatoris amb força, amb un perfecte coneixement i maneig d'eines com bufadors d'oxicorte i inhibidors de freqüència, afirma la Policia Nacional en un comunicat. A més, tenien coneixements tècnics necessaris per la desactivació d'alarmes.

Els agents van realitzar quatre registres en els que es va intervenir aquestes eines per a la comissió dels robatoris. També s'hi va trobar roba per a la posada en escena: passamuntanyes, guants, bragues i una armilla antibales.

Policia Nacional / Arxiu|Arxivament Europa Press

Detenen als integrants d'un grup de robatoris amb força / Europa Press

La investigació es va iniciar l'estiu passat, després de diversos robatoris amb força comesos en oficines d'empreses i despatxos de València. Els autors van forçar les caixes fortes d'oficines i van robar 40.000 euros en efectiu, a més de joies i material informàtic.

Robatori d'1 M € en una botiga de luxe de Madrid

A més dels robatoris a València, el mes de setembre es va produir un robatori amb força en una botiga de luxe de la 'Milla de Oro' de Madrid. A més d'una caixa forta que estava ancorada al terra amb 14.000 euros al seu interior, els lladres van sostreure mercaderia valorada en 1 milió d'euros. Els investigadors van recuperar setmanes després un total 239 bolsos robats.

Després del robatori, els agents van engegar un dispositiu operatiu i han detingut a quatre persones especialitzades en la comissió de robatoris amb força.