Els Mossos d’Esquadra han detingut dos agents seus, destinats a la comissaria de l’Eixample de Barcelona, acusats, segons les investigacions fetes per la Divisió d’Afers Interns (DAI), de detenció il·legal, tortures, lesions i tracte degradant per una intervenció policial de final de l’any 2021. A més de la detenció dels dos agents, la DAI també investiga quatre agents més pels delictes de  detenció il·legal i tortures, tot i que no han estat arrestats. Els dos detinguts han estat apartats del servei després de l’obertura d’un expedient disciplinari per part de la Direcció General de la Policia (DGP). S’espera també que el procés judicial contra els altres quatre avanci per si han de ser suspesos del servei. El Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional i comunicada, que poden evitar amb una fiança de 6.000 euros. 

Segons les informacions facilitades pel cos, els arrestats van ser denunciats per una persona a qui els agents el van retenir, el van traslladar en una zona apartada i el van colpejar. En la intervenció, que va ser a la via pública i a l'interior d'un establiment, els dos agents arrestats, presumptament, van donar cops a la víctima i el van traslladar amb el cotxe policial a una zona apartada, on, presumptament, el van agredir. La intervenció es va iniciar quan el ciutadà estava creant aldarulls en un bar del districte.

Els altres quatre agents també estan imputats pel delicte de detenció il·legal i tortures, però no consta que haguessin donat cops a la víctima, i per això no han estat ni detinguts ni acusats del delicte de lesions. 

Han passat la nit a la comissaria

Els agents de la DAI van detenir ahir els dos agents a la comissaria de l’Eixample i han passat la nit a la comissaria de les Corts, a l’espera que avui siguin del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, que n’haurà de decidir la seva situació personal. Oficialment, la policia catalana no ha volgut donar més detalls d’aquest cas i de la investigació feta per aquesta unitat que s’encarrega de perseguir els delictes que comenten els mateixos policies.

El jutjat en funcions de guàrdia decreta presó provisional i comunicada pels agents detinguts

Els agents detinguts han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 23, el qual ha decretat pels dos agents presó provisional i comunicada, condemna que poden evitar abonant una fiança de 6.000 euros. En cas de pagar la fiança i evitar la presó, el jutjat imposa una ordre d'allunyament de, com a mínim, 1.000 metres de la víctima, així com la prohibició de comunicar-s'hi per qualsevol via. A la vegada, també els retiraria el passaport, de manera que tindrien prohibit sortir del territori, i s'haurien de personar de forma periòdica al jutjat