Nova operació contra el tràfic de drogues a les Terres de l’Ebre. Durant dos mesos els agents dels Mossos d'Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de l’Ebre han estat resseguint l’organització criminal que estava darrere d’una entrada important d’haixix a casa nostra. Va ser el passat mes d’octubre, la matinada del 16, en una platja entre la Ràpita i les Cases d’Alcanar, a la zona del Càmping dels Alfacs, i es va frustrar un desembarcament amb molts quilos d’haixix, la droga que arriba per mar des del Marroc i que, des de Catalunya, inicia el viatge cap a Europa.

En aquell moment es van detenir quatre persones que la policia catalana va localitzar al lloc dels fets, els encarregats de recepcionar la droga. Ara, després de dies d’una llarga investigació amb escoltes telefòniques i seguiments, s’ha pogut relacionar amb aquell desembarcament cinc persones més, totes de nacionalitat espanyola i líders de l’entramat. Tres d’elles han pogut ser arrestades aquest dimarts a la Ràpita, a Tortosa i a Figueres, a l’Alt Empordà.

Tres detinguts en una segona fase de la investigació

Els agents especialistes en la guerra contra la salut pública, arran d’aquest desembarcament que es va detectar a la platja del càmping, que en aquell moment no va transcendir, i de les quatre detencions que es van poder fer a la mateixa platja, s’ha anat estirant el fil fins a poder arribar al capdamunt de l’organització. Des de les cinc de la matinada d’aquest dimarts, amb la participació d’unitats d’intervenció, es va explotar la investigació amb tres entrades i escorcolls a la Ràpita, a Tortosa i a Figueres on van ser detingudes tres persones.

En els escorcolls els Mossos d’Esquadra van trobar 2,5 quilos d’haixix i es van intervenir 30.000 euros en efectiu i una màquina de comptar bitllets. A més, els investigadors van localitzar també altres objectes claus en la investigació com terminals de telefonia i targetes SIM. Els Mossos també van intervenir un important arsenal amb un fusell d’assalt AK47, dues escopetes de caça, una pistola d’aire comprimit, dos matxets, una defensa elèctrica, una defesa extensible i tres punys americans.

En la investigació feta per l’AIC de les Terres de l’Ebre es van poder identificar a cinc persones a més de les quatre que es van detenir durant el desembarcament de la droga. Finalment, només se n’han detingut tres, tot i que la investigació segueix oberta, i les dues que falten estan en cerca i captura. La investigació està sota secret de sumari i no n’han transcendit més detalls.

Més desembarcaments a les Terres de l'Ebre

La pressió que fa la Guàrdia Civil a la zona sud de la península Ibèrica complica la feina dels Mossos d'Esquadra i a la mateixa Guàrdia Civil al sud de Catalunya. Els narcotraficants han trobat, en aquesta plana zona de les Terres de l'Ebre, un indret perfecte per aconseguir entrades de droga. El territori està poc poblat, les aigües són tranquil·les i hi ha moltes edificacions a tocar el mar que poden servir de magatzems per guardar l'haixix abans d'iniciar el viatge cap al centre d'Europa, molts cops, per l'AP-7 i a tota velocitat. En una altra entrada de droga, el mes de juliol, els Mossos d’Esquadra van detenir tres persones relacionades amb una troballa de droga, de més de 1.300 quilos, en una embarcació pesquera a les Cases d’Alcanar. En aquella ocasió, els narcotraficants, de nacionalitat marroquina, van ingressar a presó.