Dos homes detinguts per explotar treballadors en situació irregular a Olius, un petit municipi del Solsonès: dormien amuntegats a la nau on treballaven, no tenien contracte i es trobaven en unes condicions que fregaven l'esclavitud.

Detinguts a Olius per explotar treballadors en situació irregular

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 13 d'octubre dos homes de 34 i 55 anys com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors. Durant el mes d'agost els mossos van esbrinar que en una empresa del polígon d'Olius (Solsonès) hi havia diversos treballadors en situació irregular que vivien en un entresolat de la mateixa nau.

Treballadors sense contracte ni permís de residència

Dormien amuntegats en uns matalassos a terra i, al mateix espai, tenien una petita zona de cuina i menjador. Juntament amb Inspecció de Treball, es va fer una inspecció i van constatar que hi havia set treballadors sense contracte i quatre d'ells no tenien permís de residència.

En finalitzar la inspecció, els mossos van detenir els dos responsables de l'empresa com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors. Es tracta de dos homes de nacionalitat espanyola i veïns de Cardona (Bages) i Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

Mossos d'Esquadra / Carles Palacio

Dos detinguts per explotar laboralment treballadors en situació irregular al Solsonès: estan acusats d'un delicte contra els drets dels treballadors / Carles Palacio

Llibertat amb càrrecs acusats d'un delicte contra els drets dels treballadors

Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar als jutjats. Els presumptes autors dels fets es podrien enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades per un delicte contra el dret dels treballadors. La investigació continua oberta, en mans dels Mossos d'Esquadra, que estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Tres detinguts a Barcelona i a Valladolid pel mateix

No és la primera vegada que detenen persones per explotar treballadors i, de fet, fa unes setmanes, van arrestar tres homes a Valladolid i a Barcelona per esclavitzar immigrants en situació irregular.

Els immigrants vivien en una casa en situació imminent d'esfondrament a La Seca (Valladolid), amuntegats, en condicions insalubres, sense aigua potable i amb un únic lavabo que compartien fins a deu persones, segons informa la Policia Nacional en un comunicat.

Sense dret a descansos ni vacances i matalassos plens de plagues d'insectes

Des d'aquest lloc eren traslladats a diverses finques agrícoles d'aquesta província, on eren sotmesos a jornades que a vegades començaven a les 4:00 i finalitzaven a les 21:00, sense dret a descansos ni vacances. A més, dormien en uns matalassos plens de plagues d'insectes i, per si no fos poc, eren obligats a pagar un lloguer per la casa en runes i el transport públic per arribar fins al lloc de la feina.